Terug naar Nieuws

EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers (1-2 OT)

TRAPPERS WINT PAS NA REGULIERE SPEELTIJD IN LEIPZIG 

Trappers wist langzaam aan het spel naar zich toe te trekken maar wist niet voor het einde van de drie periodes de winst binnen te halen. Pas ruim in overtime werden de punten in het lichte voordeel van Trappers verdeeld.

EXTRA ENERGIE

Waar Icefighters Leizpig direct uit de startblokken klapte en voor eigen publiek direct de wedstrijd naar zich toe wilden trekken, was daar telkens Ruud Leeuwesteijn die keer op keer wist te voorkomen dat het thuispubliek een doelpunt kon vieren.

Pas na ruim een halve periode spelen, schoot Jordy van Oorschot met assists van Danny Stempher en Giovanni Vogelaar, met een afstandsschot raak. Leipzig dat zeker in de openingsfase de bovenliggende partij was, liet het er niet bij zitten en ging kort daarna op zoek naar de gelijkmaker. Een breakaway van Michael Burns eindigde wederom bij Ruud Leeuwesteijn die voortreffelijk stond te keepen.

Coach Livingston gaf naderhand toe gaandeweg het openingsstuk aanpassingen te hebben gedaan en voegde dit er aan toe; “Het doelpunt gaf ons extra energie”. Over de goal van Van Oorschot zei de coach van Leipzig, Sven Gericke het volgende; “We begonnen de eerste periode sterk. De tegengoal kwam dan ook onverwacht en dat haalde de wind uit onze zeilen

Max Hermens keek achteraf ook kritisch naar de eerste periode. “Uiteindelijk hebben we een goede wedstrijd gespeeld maar de eerste periode was wel de minste periode”.

EQUALISER

Hoewel Trappers met een 0-1 voorsprong én die ‘extra energie’ zoals coach Livingston omschreef, had Trappers het wederom bij vlagen goed lastig in de tweede periode. Een mindere fase, zoals het hele seizoen de tweede periode de minste periode is, aldus de coach van Trappers in gesprek met Sprade TV na de wedstrijd.

In tegenstelling tot Trappers beleefde Leipzig een ontzettend sterk middenstuk. Geholpen door een powerplay wist Leipzig met een mannetje meer de lastig te passeren Leeuwesteijn alsnog te passeren. De geboren Canadees Ian Farrel die ondertussen ook een halve Duitser is geworden wist de puck met zijn stick van richting te veranderen waardoor Leeuwesteijn weinig meer kon doen, behalve de puck uit zijn goal te halen.

De coach van de Icefighters gaf aan dat zijn ploeg een enorme sterke fase kende en zichzelf beloonde met de gelijkmaker.

NIET GENOEG

Trappers kwam naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in hun eigen spel en verdiende op basis van het slotoffensief de winst. Echter werden goede kansen niet omgezet tot keiharde doelpunten. Trappers had het in de laatste periode moeten beslissen maar had niet genoeg aan de volledige reguliere speeltijd om de winst binnen te slepen.

Pas na drie minuten in overtime nadat Leipzig een kans op de 2-1 had en Trappers goed omschakelde ging Jordy Verkiel met Reno de Hondt en Max Hermens op jacht naar de OT winner. Een één-tweetje tussen De Hondt en Hermens eindigde in de goal achter de goalie van Leipzig. Met een fraai schot in de rechterbovenhoek wist Max Hermens in overtime de wedstrijd te beslissen.

Max Hermens zei vanuit de bus op de terugweg het volgende; “We hadden wel een reguliere winst verdient. Maar we hebben de laatste tijd moeite met scoren. Dat zag je ook afgelopen zondag.”

PARKER BOWLES

Zondag keert Parker Bowles terug op Stappegoor. Deze keer in het shirt van Hannover Indians. Een zeer belangrijke wedstrijd waar Tilburg Trappers kan afrekenen met een directe concurrent. Max Hermens blikte na de wedstrijd vanuit de bus alvast vooruit en ziet zijn team per week beter functioneren. De maker van de OT winner zei het volgende over de fase waarin Trappers zit en naar toe groeit: “De overwinning op Leipzig hadden we heel er nodig. Voor het team is het wel belangrijk en zeker ook met zondag in het vooruitzicht. Het is wel noodzaak om te winnen om de aansluiting met de top te houden en het zelfvertrouwen te blijven behouden. Op een gegeven moment gaan we een keer twee wedstrijden achter elkaar ruim winnen en dan zal het daarna los gaan. We zitten in een proces waarin we veel vernieuwen dat heeft tijd nodig. Als alles goed draait, zijn wij het beste team in de competitie”

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie