Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EXA IceFighters Leipzig vs. Tilburg Trappers

Trappers klaar voor de strijd in Leipzig

Vandaag hijst Trappers zich in de bus voor de reis van ruim zeshonderd kilometer naar Leipzig. En aangezien zowel EXA IceFighters Leipzig als Tilburg Trappers hun laatst gespeelde wedstrijd hebben verloren, zullen beide teams alles op alles zetten om vanavond één ding te doen en dat is winnen!

VERSCHIL MAKEN

Captain Florian Eichelkraut speelt dit seizoen zijn tiende seizoen voor Leipzig en is daardoor de meest loyale speler van IceFighters te noemen. Zijn team begint dit seizoen zonder grote namen onder de nieuwkomers. De Fin Joonas Riekkinen heeft weliswaar de ervaring van meer dan vijfhonderd Finse Liiga-wedstrijden, maar de center is tot nu toe nog niet buitengewoon opgevallen als de speler die het verschil kan maken voor Leipzig.

Voor defense vertrouwt IceFighters opnieuw op de Amerikaan Connor Hannon en dit seizoen zijn daar verdedigers Michal Schön (speelde vorig jaar voor Saale Bulls Halle) en Roberto Geiseler (Black Dragons Erfurt) bij gekomen.

PLAYS MAKEN

In de Tilburgse verdediging is Jordy van Oorschot al ruim zeven jaar een vertrouwd gezicht. “Ik ben iemand die meer houdt van oplossen dan afmaken,” zei de 34-jarige Rotterdammer, die zijn beste wedstrijden speelt als de tegenstand het grootst is, over waarom hij liever verdediging speelt, dan aanvaller is. “Verdedigers hoeven niet op de voorgrond, maar maken wel plays en offeren zichzelf op.” Volgens insiders wordt Van Oorschot ook wel één van de beste verdedigers in de Oberliga genoemd.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.