Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg (5-4 OT)

Trappers verslaat Crocodiles na mooi duel in OT

Vooraf wordt een stevige wedstrijd tussen twee sterke team verwacht. En dat is precies wat het publiek in Tilburg krijgt voorgeschoteld vrijdagavond. De ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Crocodiles Hamburg is er eentje met tientallen kansen, negen doelpunten en twee uitstekende goalies.

Aan het begin van de wedstrijd lijkt het er even niet op dat het een gelijke strijd gaat worden. Na 37 seconden scoort Danny Stempher uit het dan al tweede Tilburgse schot op goal. De puck komt bij hem terecht na wat stevige duels achter de Hamburgse goal. Stempher veegt de puck met een snelle, harde beweging binnen.

Crocodiles speler Chase Witala knijpt ‘em wel even na die snelle 1-0. ‘’Met zo’n goede tegenstander als Tilburg kan er van alles gebeuren. Maar we bleven ons spel spelen en de druk op Trappers houden. Dat deden we goed.’’ De wedstrijd gaat gelijk op. Goalies Kai Kristian en Ian Meierdres moeten heel wat reddingen verrichten maar doen het beiden goed.

CHECK ON THE HEAD

Tegen het einde van de eerste periode is er opwinding op de bank bij Trappers. Jordy Verkiel lijkt een ‘check on the head’ te krijgen. Coach Bo Subr wil uitleg van de scheidsrechters en een straf. Hij krijgt geen van beide. Het spel gaat gewoon door.

Toch is Mickey Bastings in de eerste pauze best tevreden over het spel. ‘’Het is tot nu toe een snelle wedstrijd met veel kansen. Gelukkig scoorde we heel snel. We moeten zo door blijven gaan.’’

DIPJE

Maar Trappers start wat slordig aan de tweede periode en Tobias Bruns kan na 47 seconden gelijk maken. Jordy Verkiel ziet een patroon. ‘’De afgelopen tien wedstrijden zijn we de eerste periode scherp. Het lijkt of we dan in de tweede periode een dipje krijgen.’’ Maar slordig wil hij het Tilburgse spel niet noemen. ‘’We hebben deze week ook maar één training met het team gehad. Heel wat jongens zijn met het nationale team naar Spanje gegaan (olympische kwalificatie, red.) en er waren er maar een paar hier. Daar ligt het ook wel een beetje aan, denk ik.’’

Daarna hebben beide ploegen de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Hamburg speelt bijvoorbeeld vier minuten lang met een man meer na een straf (high sticking) voor Reno de Hondt. Tekenend voor deze wedstrijd is dat Trappers in die vier minuten drie, vier goede schoten op goalie Kristian weet af te vuren.

BUFFER

Halverwege de tweede periode is het Trappers dat voor komt (goal Kevin Bruijsten) en zelfs de voorsprong uitbreidt via Diego Hofland. Hij is het meest alert na een rebound. Toch gaat Trappers niet de kleedkamers in met die ruime buffer. Minder dan een minuut voor het einde van de periode is het opnieuw Tobias Bruns die scoort. Mitch Bruijsten over die tegengoal: ‘’We moeten daarvan leren, dat dat gebeurt. We zijn nog altijd het betere team en moeten hier winnen.’’

De ploegen zijn nog maar net op het ijs voor de laatste twintig minuten of de ploegen nemen de ‘vijandelijke’ goals flink onder vuur. Zo krijgt Meierdres een aantal stevige schoten te verwerken maar, net zoals zijn collega aan de andere kant, laat hij niets door. Nog niet… Want net nadat Trappers een power play heeft gehad (Walch, hooking) maakt Thomas Zuravlev er 3-3 van.

PUSHEN

De laatste paar minuten moet Trappers het doen zonder Mickey Bastings. De captain kan niet verder door knieklachten. De Tilburgers blijven pushen. En met resultaat. Met nog 49 seconden maakt Jonne de Bonth er 4-3 van.

Crocodiles haalt daarna de goalie van het ijs. Meierdres weet een aantal schoten te keren maar met nog tien seconden op de klok is het Chase Witala die de Tilburgse goalie weet te passeren. Overtime, dus. Op zich geen straf bij dit mooie duel.

Overtime lijkt maar een paar seconden te duren als Trappers met twee man onbedreigd op het Hamburgse doel af kunnen. En hoe goed Kevin Bruijsten en Jordy Verkiel het ook proberen uit te spelen, goalie Kai Kristian redt. Een paar minuten later heeft hij geen antwoord op de inzet van Jordy Verkiel. De D-man maakt, zoals wel vaker, met een backhand er 5-4 van.