Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers

Trappers klaar voor de strijd tegen Icefighters Leipzig

Na de prachtige pot ijshockey tegen Crocodiles Hamburg van afgelopen vrijdag, speelt Trappers vandaag 600 kilometer verderop in het Kohlrabizirkus in Leipzig. Tegenstander Icefighters staat momenteel op de vierde plaats in de ranglijst en ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Puckdrop 18:00 uur.

MOEIZAME OVERWINNING

De vorige keer dat Trappers tegen Icefighters speelde, resulteerde in een 2-0 overwinning voor Tilburg. Het was echter geen makkelijke overwinning. Ondanks dat het bij Leipzig aan maar liefst acht spelers ontbrak, bleef Icefighters strijden op het ijs. Coach Sven Gerike zei toen na de wedstrijd ontzettend trots te zijn op zijn team, ondanks de nederlaag: “Het is ongelofelijk hoe ze hier hebben gepresteerd en tot het einde hebben gevochten. Het had zelfs nog iets kunnen worden!”

LEERLING EN GROOTMEESTER

De eerste keer dat de twee teams elkaar troffen dit seizoen, was ook in Leipzig en toen was Trappers duidelijk het sterkste team. Het werd toen 5-9, met de naam ‘Bruijsten’ op maar liefst vier van de negen treffers. In het tweede bedrijf nam Trappers resoluut het heft in handen. Vanaf dat moment leek het niet nummer twee tegen de nummer vier uit de Oberliga Nord, maar eerder de leerling tegen de grootmeester.

BLESSURELEED

Het is dus de vraag of Leipzig zich weer zo laat overmeesteren, of dat de mannen van Gerike zich met hand en tand zullen verdedigen en de winst binnenhalen vanavond. Feit is wel dat Icefighters ook nu weer kampt met de nodige blessures. Afgelopen vrijdag ontbrak het nog steeds aan Antti Paavilainen, Hannes Albrecht en Goran Pantic. En forward Ryan Warttig zal door een kruisbandblessure helemaal niet meer actief zijn dit seizoen. Toch won Leipzig in Rostock tegen de Piranhas met 3-2. Gerike: “We gaan ons zaterdag weer opladen en zijn dan klaar om zondag opnieuw aan te vallen!”

VERLOREN

Trappers heeft in zijn loopbaan in de Duitse competitie twee keer eerder van Icefighters verloren. Beide keren waren in Leipzig zelf. Dat is al wel weer even geleden: in oktober 2018 was de laatste nederlaag.

TILBURG GOALS

Kijkend naar de keren dat Trappers en Icefighters tegenover elkaar stonden, is met name de tweede periode tijdens de wedstrijden de meest productieve voor Trappers. In totaal scoorde Tilburg 78 goals tegen Leipzig. In de eerste periode waren dat er 19, periode twee 28 en in de derde periode 27. Vier goals werden in overtime gescoord. Van die 78 goals waren er 63 goals equal strenght, 13 powerplaygoals en 2 short handed goals (Boet van Gestel en Alexei Loginov).

LEIPZIG GOALS

Leipzig scoorde in totaal 46 tegen Tilburg. Voor Icefighters is vooral de derde periode de meest lucratieve qua aantal goals. In de eerste periode zijn er 17 gescoord, periode twee 10 en in de derde periode 18 (en eentje in overtime). Tot nu toe scoorde Leipzig niet short handed tegen Trappers; 32 goals waren met aan beide zijden evenveel man op het ijs en 14 doelpunten vielen tijdens een powerplay voor Icefighters.

STRAFBANK

In de top tien van meest geziene gasten op de strafbank, staat Erek-Dirk Virch helemaal bovenaan. Dit seizoen heeft de Leipzigverdediger al 91 penalty minuten op zijn naam staan. Ook Leon Lilik staat voor Icefighters in de top tien met 56 strafminuten. Voor Tilburg is de hoogst genoteerde speler Bartek Bison, hij staat op de dertiende plaats met 54 minuten.

GEBLESSEERDE SPELERS

De Trappers ziekenboeg is groter geworden. Naast Ryan Collier is nu ook ‘Captain’ Mickey Bastings geblesseerd geraakt en beiden kunnen niet meespelen in Leipzig.