Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg

Trappers wil drie punten tegen Crocodiles Hamburg

Na het Hannoverweekend van vorige week, bereidt Trappers zich voor op wat opnieuw een zwaar weekend zal worden. Zondag speelt Trappers uit tegen de huidige nummer vier IceFighters Leipzig. Vanavond staat nummer drie op het programma. Crocodiles Hamburg bewijst ook dit seizoen weer een lastige tegenstander te zijn. Tijd om eens de volledige drie punten te verdienen tegen Hamburg.

VERGETEN TE SCOREN

De eerste confrontatie dit seizoen tegen Crocodiles leverde Trappers in eigen huis twee punten op. Beide ploegen hadden een verlenging nodig om de winnaar aan te wijzen. Het werd 5-4. In de returnwedstrijd in Hamburg domineerde Trappers weliswaar het spel, maar ‘vergaten’ de Tilburgers te scoren. Bo Subr: “De eerste en de laatste vijf minuten van de wedstrijd waren we gewoon niet scherp. In de tweede periode speelden we dominant en waren we de betere, alleen maakten we onze kansen niet af.” De eindstand na zestig minuten spelen was toen 4-2 en Trappers moest zonder punten in de bus naar huis stappen.

KNETTEREND EINDE

Terwijl Tilburg afgelopen weekend de strijd aanging met Hannover Indians, won Hamburg in Rostock tegen de Piranhas met 4-2. Zondag verloren ze echter in een zinderende strijd in Hamburg tegen de nummer twee: Herner EV. Lang ging de strijd gelijk op. Halverwege de derde periode stond Hamburg met een schijnbaar comfortabele 5-3 voor, maar Patrick Asselin maakte aan de Hamburgse droom op winst een knetterend einde door in 17 seconden tijd tweemaal de puck binnen te schieten. De gelijkstand bleef niet lang staan, met nog anderhalve speelminuut op de klok maakte Marcus Marsall uiteindelijk een einde aan de wedstrijd met de 5-6 voor Herne.

WINST EN VERLIES

Als de geweidragers en oerhagedissen elkaar treffen worden de meeste goals in wedstrijden in Tilburg gemaakt: 54 om 32 in Hamburg. In totaal stonden Trappers en Crocodiles achttien keer eerder tegenover elkaar. Tilburg won vijftien wedstrijden, vier keer was daar een verlenging voor nodig. Crocodiles kwam vorig jaar twee keer op bezoek in Tilburg en nam in totaal vier punten mee terug naar Hamburg.

PUNTEN PAKKEN

Kortom: tijd om punten te pakken! Topscorerduo Dominik Lascheit (27 goals in evenzoveel wedstrijden en 30 assists) en Tomas Zuravlev (16 goals en 38 assists na 28 wedstrijden) zijn ongetwijfeld de gevaarlijkste spelers van Hamburg. De Crocodile die de meeste goals tegen Tilburg scoorde sinds Trappers meespeelt in de Oberliga, is echter Norman Martens. Hij is goed voor zes treffers tegen Tilburg. Daar tegenover staat echter Mitch Bruijsten. Hij scoorde maar liefst zeventien keer eerder tegen Crocodiles! Ook Danny Stempher (tien goals) en Mickey Bastings (negen goals) zijn Hamburgs nachtmerrie op schaatsen. Een nachtmerrie die Tilburg vanavond hopelijk drie punten gaat opleveren!

NIEUWELING

De Crocodiles hebben gisteren opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De 28 jarige Tim May verhuist van de ERC Sonthofen 1999 (Oberliga Süd) naar de Elbe en kreeg een contract tot het einde van het seizoen.  De in Bad Nauheim opgeleide speler heeft in de periode 2013-2016 voor Bad Nauheim in 129 DEL 2 wedstrijden ervaring opgedaan (10 goals en 16 assists). Daarna zocht hij zijn heil in de Oberliga Nord waar hij voor respectievelijk Timmerdorfer Strand en Saale Bulls Halle speelde. Begin van dit seizoen wisselde hij weer naar de Oberliga Süd en kwam dus uit voor ERC Sonthofen 1999. Volgens de Website van de Crocodiles zal hij vandaag in Tilburg voor het eerst in het tricot met van Hamburg Crocodiles (#77) te zien zijn.

GEBLESSEERDE SPELERS

Alleen Ryan Collier is nog niet beschikbaar.