Terug naar Nieuws

Nieuwjaarswens voorzitter

Beste ijshockeyfans, sponsoren, staf, spelers, familie en vrienden, vrijwilligers, kortom liefhebbers

We zijn 2020 fantastisch begonnen door winst op beide teams uit Hannover, die eveneens in de Oberliga-Nord uitkomen.
Ditzelfde sportieve succes wens ik u ook in alles wat u op sportief gebied van plan bent in 2020. Uiteraard wens ik u en uw naasten veel meer dan alleen sportief succes.
Het belangrijkste dat ik u en uw naasten wil wensen in 2020 is een goede gezondheid, kracht, geluk en inspiratie, dan volgt succes bijna vanzelf.
Als nieuw ingetreden voorzitter na het seizoen 18/19 bleek al snel dat de “familieclub” Tilburg Trappers vele tradities kent maar geen traditie van een nieuwjaarswens.
Toch vinden wij het als nieuwe bestuur en ik als nieuwe voorzitter belangrijk om minimaal een moment per jaar te hebben waarin we kunnen stilstaan bij een afgelopen jaar en vooruit kijken naar een nieuw jaar.
We zijn dat wel gewend te doen bij een speelseizoen maar niet bij een kalenderjaar. En juist afgelopen jaar bracht zoveel veranderingen waaraan velen van u moesten wennen of nog moeten wennen.

Het hoogtepunt was onmiskenbaar opnieuw de finalestrijd om de Oberliga titel, een strijd die we de voorgaande 3 seizoenen hadden gewonnen maar in de laatste wedstrijd van “the best of five” niet konden ombuigen in wederom een titel. Ondanks dat feit getuigden de finale en de wedstrijden er naar toe van een ongekend hoge klasse ijshockey.
Na dit enerverende seizoen volgende een afscheid van enkele spelers uit dit “gouden” team, waarbij het afscheid van Ivy als aanvoerder een zware aderlating was, uiteraard met volledig begrip voor de aanleiding, om zijn leven na zoveel jaren topsport een andere wending te geven. Maar er vertrokken ook andere dragende spelers uit het team, Brock, Nardo en Giovanni lieten, noodgedwongen als gevolg van afspraken over “imports”,of uit eigen vrije wil, Tilburg achter om hun carrières elders voort te kunnen zetten. Ook Nick de Ruijter moest noodgedwongen zijn schaatsen aan de wilgen hangen vanwege een blessure. De zomer en het najaar zetten Bo, Josh en Rene dan ook stevig aan het denken hoe deze “gaten” op te vullen zouden zijn en daarin lijken ze meer dan geslaagd door enerzijds jeugd een kans te geven maar natuurlijk bovenal door een ervaren speler aan te trekken zoals Diego maar ook een jonge en talentvolle speler zoals Bartek. Deze mix van jonge en ervaren spelers, op sleeptouw genomen door onze captain Mickey, staat zijn mannetje en ondanks enkele nederlagen voeren ze na de jaarwisseling trots de ranglijst van Oberliga Nord aan. Wie had dat vooraf aan het seizoen zo durven voorspellen. Een dik compliment voor “onze mannen”.

Ook de jeugd heeft zich in 2019 niet onbetuigd gelaten. Wat te denken van onze U12 die op 13 december jl. de Brabants Dagblad jeugdsport-stimuleringsprijs voor teams ontvingen. Een aanmoediging voor de jeugd om zich in competitieverband nog verder te ontwikkelen. Zij zijn dan weer een prachtig voorbeeld voor alle jeugd daaronder en jeugd die overweegt om lid te worden van de vereniging.
Ook de schaatsklas kende meer aanmeldingen dan ooit eerder, de jongste kids krijgen dan ook les van de spelers uit het eerste team, dat zal enorm stimuleren en verdient ook in de toekomst een vervolg. En onze goalie Ian die actief is andere keepers op te leiden en te begeleiden, dat getuigt van een groot hart voor onze sport.
Een bijzondere samenwerking die wij in 2019 ook versterkt hebben is de samenwerking met de Yeti’s uit Breda, hierbij is voor beide verenigingen sprake van een win-win situatie die ook in 2020 een vervolg zal krijgen.

De zomer van 2019 stond voor het nieuwe bestuur in het teken van inwerken, het mocht zich warmlopen op de erfenissen van het vorige bestuur en de belangrijkste aandachtspunten voor ons als nieuw bestuur in 2019 en 2020 waren of zijn het organisatorisch stroomlijnen van de organisatie, het behoud en ontwikkelen van de sponsorrelaties, het aanstellen van een nieuwe directeur, Gerard Arink, het werken aan een masterplan voor de toekomst inclusief het oplossen van alle juridische implicaties die daaruit voortvloeien en (het meest zichtbare) overleg met de gemeente inzake de aanpassingen aan de hal. Niet iedereen was en is content met de doorgevoerde aanpassingen en soms lijkt het erop dat we roomser willen zijn dan de paus, maar de wil van de gemeente is om absolute veiligheid voor alle toeschouwers te waarborgen en daarin is de gemeente als eigenaar van hal standvastig in haar besluit het net te handhaven. Even zozeer geldt dat voor de verhoogde boarding alhoewel de gemeente maar ook wij ons realiseren dat de boarding nog wel wat beter kan. Komende zomer zullen dan ook de noodzakelijke aanpassingen doorgevoerd worden die het zicht op het speelveld moeten verbeteren. Verder zijn we druk in gesprek met de gemeente om het scorebord te vervangen door een digitaal scherm, wat  mogelijk moet maken herhalingen van spelmomenten uit te zenden naast het weergeven van de standen, ook bied zo’n scherm tal van mogelijkheden om interactief met het publiek te communiceren in de vorm van games, likes, tekst etc.
De relaties op vele niveaus die wij met de gemeente onderhouden onderstrepen de belangrijkheid van dit partnership want het is dezelfde gemeente die ijshockey liefhebbers iedere week opnieuw in staat stelt gebruik te maken van het ijs om vrij te kunnen ijshockeyen.

Een van de aanpassingen die in 2019 ook doorgevoerd zijn is het introduceren van Trappers Culinair; een horecaconcept dat in samenwerking met Cookaholics is gestart en geselecteerde restaurants uit Tilburg en directe omgeving de mogelijkheid biedt om in de Tilburg Trappers business-lounge onze gasten culinair te verwennen. Restaurants als Auberge du Bonheur, de Houtloods en Hugo hebben al een staaltje van hun beste kunnen ter tafel gebracht.

De persconferenties zijn van locatie veranderd en daardoor kunnen we voor een geïnteresseerd publiek een betere nabeschouwing organiseren. In de Biergarten zijn de nodige aanpassingen verricht om weer adequaat de beste snacks in hoog tempo te presenteren en serveren.

De horeca, de ontvangsten, de beveiliging, de merchandise, de begeleiding bij de jeugd, de bezetting van de official-bench, het bijhouden van de scores en de muziek, het archief en nog meer, waar zou Tilburg Trappers zijn zonder vrijwilligers die er plezier in hebben hun inzet aan te bieden. Iedere vrijwilliger is een geschenk voor onze club en tekent het eerder genoemde familiegevoel. Sommige al meer dan 50 jaar, ongelofelijk veel respect.
Fantastisch om u bij onze “familie” te hebben en ik spreek de hoop uit dat dat ook zo mag zijn in 2020.
Een club met zoveel trouwe fans, seizoenkaarthouders die al meer dan 40 jaar eveneens een onderdeel zijn van de Trappersfamilie, sponsoren die vaker dan een keer per jaar gevraagd worden hun betrokkenheid bij de club te etaleren, waar zouden we staan als zij niet jaarlijks hun stoelen zouden bezetten. Wij zijn er trots op zoveel trouwe relaties te hebben. Het bestuur neemt daar diep zijn pet voor af en hoopt met u allen deze relatie in de toekomst te mogen continueren.
Laten wij er met elkaar daarom weer een spetterend , sportief succesvol en vriendschappelijk jaar van maken, met hopelijk de vierde titel als resultaat, Tilburg Trappers en u verdienen dat. 

Namens het Algemeen Bestuur
Gert-Jan van den Nieuwenhoff
Voorzitter Tilburg Trappers