Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg (4-3)

Trappers wint, maar geeft comfortabele voorsprong bijna weg

Tilburg Trappers heeft zich met winst op Crocodiles Hamburg goed hersteld van de nederlaag tegen Herne -eerste verlies na zeven gewonnen wedstrijden. Makkelijk gaat het dinsdagavond niet, terwijl de ploeg van Bo Subr goed begint aan de wedstrijd.

Trappers zet tegenstander Crocodiles meteen onder druk. Na nog geen drie minuten spelen krijgen de Tilburgers een eerste power play (Yannis Walch voor roughing). In alle rust speelt Trappers de puck rond en zoekt naar een schot, er komen er een paar maar niets waar Crocodiles heel erg van schrikt. Meteen na de power play is het wel raak voor Tilburg via Reno de Hondt.

Ninho Hessels over die eerste paar minuten: “In het begin kwamen ze er hard in en wij ook. Na de tip-in van Reno werden we sterker. Maar we moeten hard blijven vechten om de bovenliggende partij te blijven.’’

NIET OFFSIDE

Trappers blijft inderdaad druk zetten, wil snel op een grotere voorsprong komen. Er komen kansen, bijvoorbeeld als Vogelaar snel op Hoflands passt, die niet offside wordt gegeven maar Hamburgs goalie Kai Kristian houdt de inzet van Tilburgs nummer 66 uit zijn goal. Het is een goede kans om de voorsprong te verdubbelen.

Dan het maar proberen in de tweede power play van Tilburg (Patrick Saggau voor hooking). Nu schroeft Tilburg het tempo wat op en wordt gevaarlijk. Na een hard schot van Jordy van Oorschot vanaf de blauwe lijn wat nog aangeraakt wordt door Hofland is het 2-0.

WIPPERTJE

Dat blijft het, ook na het wippertje van De Bonth, een paar seconden voor het einde van de eerste periode. Crocodiles’ Norman Martens is net naar de strafbank gestuurd voor hooking.

Trappers heeft aan het begin van de tweede periode bijna twee minuten een man meer op het ijs. De Tilburgers maken daar geen gebruik van. Een paar seconden na dat Hamburg compleet is, is er weer een power play voor Trappers. Tom Kübler verliest zijn helm en moet twee minuten zitten. Deze keer speelt Trappers het wel uit, en heel mooi ook. Reno de Hondt slingert langs wat verdedigers, omzeilt goalie Kristian en maakt er 3-0 van.

Een heel comfortabele voorsprong. Zeker als niet veel later Crocodiles door toedoen van De Bonth puckverlies lijdt in het eigen verdedigingsvak en het via uiteindelijk Diego Hofland 4-0 wordt.

LOOSEY GOOSEY

Trapperscoach Bo Subr is blij met het optreden van zijn team in de eerste 30 minuten van de wedstrijd: “Maar op een gegeven moment stopten we te doen wat we moesten doen. De jongens waren in bepaalde situaties niet scherp genoeg.” Dat tekent zich al een beetje af in de eerste pauze, als het in de kleedkamer volgens Subr ‘loosey goosey’ is. Het lijkt alsof sommige spelers denken dat ze er al zijn.

Het is niet dat Hamburg geen kansen krijgt, maar meestal staat Meierdres in de weg of komt er een te gehaast schot van Crocodiles wat geen gevaar vormt. Als Trappers dan een keer slordig is, straft Hamburg het wel meteen af. Harrison Reed werkt binnen voor de bezoekers.

WEER STRAF

Dan zou je zeggen: nu hebben we een wedstrijd, maar vlak na de 4-1 is er weer een straf voor een speler van Crocodiles (Maxilmilian Schaludek voor tripping) en dus kan Trappers op zoek naar goal nummer vijf.

Die komt er niet, en dat had wel gemoeten, vindt coach Bo Subr: “We hadden een paar kansen en we hadden die vijfde moeten maken. Want als je tegenstander er eentje maakt, en een tweede dan komen ze in een flow en dan kom je onder druk te staan. En daar heeft onze ploeg nog niet genoeg ervaring voor.

Met een kleine vier minuten op de klok kan Hamburg op jacht naar een tweede goal als (Jordy Verkiel moet zitten voor holding). Pas als Tilburg weer compleet is, valt de 4-2. Tobias Bruns maakt handig gebruik van een misser in de Tilburgse verdediging en werkt de puck achter Meierdres.

TOCH NOG SPANNEND

En dan wordt het toch nog spannend, zeker ook omdat Trappers de periode met een man minder moet afmaken na een straf (voor high sticking) voor Jordy van Oorschot en Hamburg in de power play via Thomas Zuravlev 4-3 maakt. Eens temeer blijkt Hamburg Crocodiles ‘the comeback team’.

Floris van Elten analyseert het zo in de pauze tussen periode twee en drie: “We begonnen goed, maar maakten fouten en lieten drie goals toe. Misschien omdat we ons veilig waanden met die 4-0 voorsprong. We moeten er een tandje bijzetten in de laatste periode.

MEIERDRES BELANGRIJK

En dat doet Trappers ook maar Hamburg gaat er, natuurlijk, ook vol op en zet Tilburg een paar keer minutenlang onder druk. Zonder resultaat, overigens. Een kleine drie minuten voor tijd is Trappersgoalie Meierdres in korte tijd twee keer belangrijk. Eerst keert hij een schot van dichtbij en daarna heeft hij een goede redding op een afstandsschot.

Bij de two minute warning haalt Hamburg de goalie van het ijs. De druk op de Tilburgse goal wordt nog zwaarder als de bezoekers met 44 seconden op de klok een power play krijgen. Delany Hessels moet voor holding naar de strafbank. Uiteindelijk blijft Trappers overeind en wint het met 4-3.

NIET SLIM

Jacek Płachta, coach van Crocodiles Hamburg, is na afloop niet ontevreden over zijn ploeg: “Over zestig minuten gezien, hebben een goede wedstrijd gespeeld. In de eerste periode werkte we hard maar we speelden niet slim. Liepen te veel straffen op en gaven de puck te makkelijk weg. Maar het team toonde karakter en we kwamen terug in de wedstrijd. We hadden zelfs de kans om gelijk te maken.

Vrijdag wacht een nieuwe confrontatie tussen Tilburg Trappers en Crocodiles Hamburg.