Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg

Deel één van spannend tweeluik Trappers versus Crocodiles

Nog niet eerder dit seizoen speelden Crocodiles Hamburg en Tilburg Trappers tegen elkaar. Deze week spelen ze twee keer tegen elkaar, op dinsdag en vrijdag, en allebei de wedstrijden vinden in Tilburg plaats. Vanavond deel één van dit spannende tweeluik!

Al over de helft van het seizoen en toch nog een ‘nieuwe’ tegenstander voor je neus krijgen. Trappers speelt vanavond voor het eerst deze ijshockeyjaargang tegen Crocodiles Hamburg. En vrijdag doen ze het gewoon nog een keer! Allebei de keren ontmoeten de twee teams elkaar op Tilburgs grondgebied. Vorig seizoen speelden Crocodiles en Trappers vier keer tegen elkaar. De twee thuiswedstrijden won Tilburg nipt in overtime, de twee uitwedstrijden werden verloren door Trappers.

POWERPLAY GOALS

Crocodiles Hamburg beleeft een wisselend seizoen dit jaar en staat nu op de vijfde plaats in het klassement (1.7 points per game). De laatste twee wedstrijden verloren ze. Op 31 januari werd Hamburg thuis afgedroogd door Saale Bulls Halle met 3-6 en afgelopen vrijdag werd in Diez met 3-2 verloren van de Icerockets. Aan de andere kant wonnen de Croco’s op 26 januari in Hamburg nog van Trappers’ rivaal Hannover Scorpions. Dankzij vier (!) powerplay goals werd het 4-1 voor de thuisploeg.

TAAI

Afgelopen weekend was taai voor Trappers. Thuis tegen Hammer Eisbären kwam Tilburg maar moeizaam op gang; pas in de derde periode begonnen de raderen voor Trappers te draaien en wisten ze de krappe voorsprong van 3-2 uit te breiden naar 7-3. Zondag golfde het spel in Herne heen en weer en lag de SOG-verhouding dicht bij elkaar (35 om 33), met als teleurstellend verschil dat de doelpogingen van Tilburg er niet in wilden. Na een winning streak van zeven wedstrijden verloor Trappers met 3-1 van Herner EV. Op dit moment staat Tilburg op de tweede plaats in het klassement met 2.0 points per game – hetzelfde gemiddelde als nummer drie Saale Bulls Halle.

IMPORTS

Net als Tilburg, begon Hamburg dit seizoen zonder imports. Algemeen directeur Sven Gösch zei zo trots te zijn op hun Duitse aanvallers en hoe zij het vorige seizoen het team naar de overwinning droegen, dat ze ook niet nodig waren. De aanvalslijn van Thomas Zuravlev-Patrick Saggau-Dominik Lascheit kan ook zeker heel gevaarlijk zijn. Inmiddels heeft Crocodiles het team alsnog versterkt met twee imports: Canadees Harrison Reed deed op 22 januari zijn intrede en de Zweed Victor Östling heeft net twee wedstrijden voor Crocodiles op het ijs mogen staan.

VICTOR ÖSTLING

Östling tekende een contract voor twee jaar bij Hamburg: “Ik wil mijn snelheid en aanvallende kwaliteiten laten zien en hoop dat we ver komen in de play-offs.” De 25-jarige aanvaller, geboren in Stockholm, deed van 2014 tot 2017 ervaring op in de Noord-Amerikaanse NAHL. In 2018 ging de jonge forward spelen in de Oberliga Süd voor RC Riessersee. Van 2018 tot 2020 maakte hij 42 goals en 57 assists in 78 wedstrijden. Sven Gösch: “Victor is erg snel, wendbaar en heeft een gevaarlijke finish. Het geeft nog meer kwaliteit aan onze aanval.”

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.