Terug naar Nieuws

Herner EV vs. Tilburg Trappers (3-1)

HERNE ROEPT ZEGEREEKS TRAPPERS HALT TOE

Na zeven overwinningen op rij heeft Tilburg Trappers zijn Waterloo gevonden in Herne. In de Hannibal Arena won de thuisclub met 3-1. Dinsdag krijgt Tilburg de kans op eerherstel als Hamburg Crocodiles in het IJssportcentrum op bezoek komt.

Voor het eerst in bijna negen jaar kondigde het KNMI voor het hele land code rood af. De mogelijke impact van het winterweer was zó groot, dat mensen in heel Nederland het advies kregen zoveel mogelijk binnen te blijven en zeker niet de weg op te gaan. Het weeralarm gold niet voor de ijshockeyers van Tilburg Trappers. Zij vertrokken iets na het middaguur ‘gewoon’ naar Herne voor de derde krachtmeting van het seizoen met de groen, wit, rode formatie.

FAIR PLAY?

Voor de 178 kilometer lange busreis naar de stad, die ingeklemd ligt tussen Bochum, Recklinghausen, Castrop en Gelsenkirchen, staat normaal gesproken twee uur reistijd gepland. Nu stuurde chauffeur Jack de Kort de prachtige spelersbus in drie uur naar Herne. ‘De Nederlandse snelwegen waren prima te rijden, maar toen we de grensovergang bij Venlo passeerden, bleek het in Duitsland een stuk slechter’, aldus Max Hermens. ‘Gelukkig hebben we met Jack een uitstekende en betrouwbare man achter het stuur.

Ondanks de waarschuwing van het meteorologisch instituut kende ook coach Bo Subr geen vrees voor de trip. Waar de Tsjechische oefenmeester zich wel over verbaasde, was het niet doorgaan van Hannover (Indians) tegen Erfurt en de ontmoeting tussen Krefelder EV 81 en Herforder EV. ‘Tonight was our 28th game of the season. Indians has played 20 en Erfurt just 18. I wonder when this postponed game will be played. From Herford to Krefeld is nearly the same distance as Tilburg-Herne. We drove past Krefeld on our way to Herne. The weather conditions were almost identical. In my opinion it’s not fair play that we play tonight and they don’t.

SPOOR BIJSTER

Waar Trappers de voorbije weken de overwinningen met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk aaneen reeg, leken de gastheren het spoor juist bijster. Slechts vier van de tien gespeelde duels sinds de jaarwisseling werden door de ploeg van coach Danny Albrecht  met winst afgesloten.

Dat Herne, ondanks deze negatieve serie én een zevende plaats op de ranglijst, een team is om rekening mee te blijven houden, bleek afgelopen vrijdag wel. In en tegen Hannover Scorpions verkocht men zijn huid bijzonder duur. Na een half uur keek men tegen een 4-1 achterstand aan. Deze werd 85 tellen voor het einde gelijk getrokken. Pas na een treffer van Mario Valery Trabucco in de verlenging boog men het hoofd (6-5).

SCHUIVEN

Vanwege de absentie van de geschorste Jonne de Bonth en de geblesseerde Bartek Bison moest Bo Subr schuiven in zijn aanvalslijnen. Zo verscheen Kevin Bruijsten aan de zijde van Max Hermens en Diego Hofland op het bevroren water, posteerde de Tsjech Wouter Sars naast Delaney Hessels en Tijn Jacobs en vormden Reno de Hondt, Ties van Soest en Raymond van der Schuit een trio.

In de openingsfase toonde Trappers bravoure, zette het de thuisploeg vast en kreeg men kansen op de openingstreffer. De grootste was voor Max Hermens, maar de aanvaller werd dusdanig gehinderd dat iedereen in het geelblauw rekende op een penaltyshot. Tot afgrijzen van de hoofdrolspeler kwam deze er echter niet. ‘Daar werd ons overduidelijk een kans op 0-1 ontnomen. De laatste weken staan er vier officials op het ijs. Vandaag niet omdat een van hen vast stond in de sneeuw. Enkele spelers van Herne gaven na het middenstuk zelf aan mij aan dat ze daar goed weg waren gekomen.’ En dus stond het nog 0-0 bij de eerste pauze.

INDIVIDUAL MISTAKES

In het tweede bedrijf trokken de gastheren het laken naar zich toe. Marcus Marsall profiteerde van zwak Tilburgs uitverdedigen en negen minuten later verdubbelde Richie Mueller (met een man minder op het ijs) de voorsprong. ‘Individual mistakes cost us the game. We had our chances but didn’t capitalize on them. Even when the score was 3-1’, vatte Tilburg-coach zijn gevoel samen.

Trappers joeg in het begin van de derde periode op een vroege aansluitingstreffer. Deze kwam er ook. In het neutrale vak bediende Diego Hofland de in schaatsende Max Hermens. op maat. Oog in oog met de uitblinkende Herne-doelman Jonas Neffin maakte de geboren Zoetermeerder geen fout. Elf minuten voor tijd legde verdediger Maik Klingsporn eerst Alexey Loginov en daarna Ian Meierdres in de luren: 3-1. Noah Müller, Jordy Verkiel en Ties van Soest kregen allen mogelijkheden de spanning terug te brengen, maar het vizier van de youngsters stond niet op scherp.

ONNODIGE NEDERLAAG

Een onnodige nederlaag. We laten hier dure punten liggen’, mopperde Trappers nummer 81 na afloop. ‘We kregen legio kansen, maar scoorden slechts één keer. Dan weet je dat je het hier lastig kunt krijgen. Helaas bleek dat ook nog het geval.’ Komende week wacht voor Trappers de dubbele confrontatie met Hamburg Crocodiles (eerst dinsdag en dan vrijdag, beiden aanvang 20.00 uur). ‘Ze staan op zeven punten van ons. Het is zaak ze niet dichterbij te laten komen. Deze twee wedstrijden moéten gewonnen worden.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie