Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herner EV vs. Tilburg Trappers

Trappers naar Herne voor verhitte strijd in ijzige omstandigheden

Terwijl buiten de sneeuwschuivers klaar staan om de verwachte sneeuw van de wegen te verwijderen, bereidt Herner EV zich voor op een verhitte strijd in de Hannibal Arena. Het KNMI geeft code rood af en dat zullen ze vandaag ook weten in Duitsland. Trappers speelt vanmiddag voor de derde keer tegen Herne dit seizoen en heeft nog niet eerder van ze verloren. In verband met de weersomstandigheden vertrekt het team voorlopig eerder vanaf Stappegoor richting Herne.

In de strijd om de tweede plaats in de Oberliga Nord kan de ploeg van coach Bo Subr zich geen misstap veroorloven. Achter de ongenaakbare koploper Hannover Scorpions, azen Tilburg Trappers en Saale Bulls Halle nadrukkelijk op de titel van runner-up. Tilburg bewees de laatste weken in goede vorm te verkeren. Van voorgaande zeven duels, werd er geen één verloren. Zo ook vrijdagavond niet. Maar vraag niet hoe.

UGLY WIN

“It’s an ugly win, but I’m happy with the three points,” zei coach Bo Subr over de thuiswedstrijd tegen Hammer Eisbären vrijdagavond. Waar de ijsberen de vorige keer nog met 9-1 afgeschminkt werden door Trappers, verliep de wedstrijd de eerste twee periodes moeizaam en stond de thuisploeg na veertig minuten maar krap voor met 3-2. In het slotstuk van de wedstrijd herpakte Tilburg zich en wonnen ze alsnog met 7-3 van Hamm.

MOEIZAAM

Herner EV had vrijdag eveneens een moeizame wedstrijd. Koploper Hannover Scorpions stond na de eerste periode al op een comfortabele voorsprong van 3-0. Herner gaf echter niet op en na nog eens twintig minuten spelen stond het 5-3. Uiteindelijk dwongen de groen-wit-roden Scorpions tot overtime nadat Richard Müller in de 59ste speelminuut de gelijkmaker voor Herne scoorde en het 5-5 werd. Valery Trabucco had van de extra tijd echter niet lang nodig (37 seconden) om alsnog de winst voor Scorpions binnen te halen.

DERBY

Herner coach Danny Albrecht was trots op zijn team: “We stonden 3-0 en 5-3 achter, maar het team toonde een zeer goede moraal en we vochten ons stap voor stap terug in de wedstrijd.” Vanmiddag zal het ook strijd worden tegen Trappers. “Voor Tilburg zijn de wedstrijden tegen ons altijd een derby. Ze spelen dan heel geconcentreerd, ijverig en hongerig naar de winst. Het is moeilijk om je erop voor te bereiden, omdat ze in andere wedstrijden meestal anders spelen en beduidend meer fouten maken.

ACHILLESHIEL

Dit seizoen heeft Herner EV nog niet gewonnen van Trappers. Op 22 november werd het 1-7 in de Hannibal Arena en op 22 januari won Trappers thuis met 6-3 van het team van Albrecht. Diego Hofland scoorde maar liefst vier keer in die wedstrijd: “De achilleshiel van Herne is hun defensie. Dat wisten we van tevoren. Door ze stevig op de huid te zitten, maakten ze fouten waar we dankbaar van hebben geprofiteerd.

GET READY

Herner EV staan op de zevende plaats in het klassement na 27 gespeelde wedstrijden met een puntgemiddelde van 1.59 per wedstrijd. Bo Subr zal vandaag wederom creatief moeten worden met zijn aanvalslijnen, gezien het aantal blessures in het team. Het is maar de vraag of Bartek Bison alweer kan spelen nadat hij vrijdagavond op volle snelheid met zijn hoofd de paal raakte. Jonne de Bonth is er ook niet bij door de automatische schorsing na een vermeende check to the knee tegen Hammer Eisbär Thomas Lichnovsky. “Herne is a good team. They have a good goalie, experienced defensemen and some guys who jump on their chances. So we need to make sure we’re ready. Even with a short bench.

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.