Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg

Croco’s willen wraak na nederlaag tegen Trappers

Na de nederlaag afgelopen dinsdag, wil Crocodiles Hamburg zich vanavond revancheren in Tilburg. Voor de tweede keer deze week speelt Trappers tegen Crocodiles. De vorige keer kwamen ze van een 4-0 achterstand terug tot 4-3. Dit keer wil Hamburg winnen in Tilburg.

Voor de wedstrijd van dinsdag zei Crocodiles’ goalie Kai Kristian nog dat hij uitkeek naar het duel tegen Trappers. “Het is natuurlijk niet makkelijk om daar twee keer in één week te spelen, maar dit seizoen is sowieso al bijzonder te noemen. Met Tilburg staan we tegenover een topteam. Hier kunnen we echt bewijzen waar we van gemaakt zijn!” Dat zal misschien nog na gegonsd hebben in zijn oren, toen zijn team afgelopen dinsdag halverwege de wedstrijd met 4-0 achterstond.

FLOW

Aan de andere kant zal Trappers’ goalie Ian Meierdres het ongetwijfeld ook warm hebben gekregen, toen in de tweede periode in een tijdsbestek van slechts acht minuten het van 4-0 naar 4-3 ging dankzij goals van Harrison Reed, Tobias Bruns en Thomas Zuravlev. “Als je tegenstander er eentje heeft gemaakt en dan een tweede, dan komen ze in een flow en kom je onder druk te staan,” analyseerde coach Bo Subr achteraf. “Op een gegeven moment stopten we te doen met wat we moesten doen. De jongens waren niet scherp genoeg.

KARAKTER

De schade bleef beperkt en Trappers won de wedstrijd alsnog met 4-3 nadat er in de derde periode niet meer gescoord werd door beide teams. Jacek Plachta was, ondanks het verlies, trots: “Het team toonde karakter, we kwamen terug in de wedstrijd en hadden zelfs kans om gelijk te maken.

REVANCHE

En met name dat terugkomen in de wedstrijd, geeft de Krokodillen voor deze wedstrijd vleugels. Vanavond zijn de Hamburgers op zoek naar wraak. “Als we in het begin niet zo voorzichtig waren geweest, waren we die avond met drie punten naar huis gegaan. Dat is absoluut een prestatie waarop we kunnen voortbouwen. We zullen ons vanavond revancheren!” aldus een zelfverzekerde Thomas Zuravlev, verantwoordelijke voor de 4-3 van Crocodiles tijdens het duel tegen Trappers van afgelopen dinsdag.

MOOI SPELEN

Teammaat en partner-in-crime van Zuravlev, Dominik Lascheit, schroeft het zelfvertrouwen van zijn team nog wat verder op: “We kennen het recept waarmee we Tilburg kunnen verslaan. Daarvoor hebben we zelfvertrouwen nodig, moeten we allemaal sterk meeverdedigen en bereid zijn om hard te schaatsen. Aan de voorkant hoeven we alleen maar de schijf in het doel te slaan. Mooi spelen is er niet bij in Tilburg.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.