Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg (1-2)

TRAPPERS SCHIET ZICHZELF IN DE VOET

Tilburg Trappers droomde van een tweede zege in drie dagen tegen Hamburg, maar de Crocodiles lieten zich vrijdagavond niet opnieuw ringeloren. Met een kleine zege (1-2) stapten de bezoekers terug in de bus richting de Noord-Duitse Hanzestad.

Een blauwe hemel en lekker winterzonnetje lokten vrijdag overdag veel Trappers fans naar bevroren plassen en ondergelopen weilanden om zelf met de gekromde stick en het bevroren rubber aan de slag te gaan. Vanwege de coronamaatregelen verhuisden Trappers’ Nation een uur voor het begin van de avondklok naar de live-uitzending op SpradeTV in plaats van en masse richting IJssportcentrum Stappegoor waar de ploegen van de coaches Bo Subr en Jacek Plachta elkaar voor de tweede maal in 72 uur ontmoeten.

BEROERD BEGIN

Tilburg had de vierde thuisnederlaag van het seizoen 2020-2021 volledig aan zichzelf te wijten. Een beroerde eerste vijfentwintig minuten kostte de thuisploeg uiteindelijk de kop tegen de ‘Crocos’, die duidelijk lessen getrokken hadden uit hun bezoek op dinsdag aan de Kruikenstad. Persoonlijke fouten bij beide Duitse treffers bleken in het vervolg van de ontmoeting niet meer te repareren.

De nummer 5 in de Oberliga Nord deed het knap tegen Trappers. Men was vastbesloten het tij ten opzichte van dinsdag te keren, wat resulteerde in een overtuigende eerste twintig minuten. Dat kwam onder meer omdat de equipe van captain Norman Martens met een agressieve forechecking het spel van de geelblauwe brigade al vroeg in de opbouw ontregelde. Tilburg deed in weinig nog denken aan de formatie die drie dagen eerder Hamburg met 4-3 aan de kant zette. It’s very difficult to win a hockey game when you’re down by 3 or 4 goals. So it was very important that we got the lead’, aldus de geboren Pool, die sinds 2018 de technische scepter zwaait in Hamburg.

SLORDIG

Het ontbreken van vijf basiskrachten (Mickey Bastings, Kilian van Gorp, Jordy van Oorschot, Danny Stempher en Bartek Bison) gold als verzachtende omstandigheid, maar de uitvoering van de ploeg van coach Bo Subr was ronduit slordig. ‘We speelden een zwakke eerste periode’, was de harde, maar terechte conclusie van Noah Müller tijdens het flash interview na de eerste twintig minuten.

Zo kreeg Victor Östling bij de 0-1 de puck op een presenteerblaadje van Trappers verdediger Boet van Gestel. De Zweedse nieuwkomer in de Hamburgse gelederen legde het bevroren rubber keurig breed op Maximilian Schadulek, die Ruud Leeuwesteijn kansloos liet. De thuisploeg vocht meer tegen zichzelf dan tegen zijn opponent. Buiten wat schoten van afstand kwam men niet echt dreigend in de buurt van keeper Kai Kristian.

KWAAD NAAR ERGER

Bij het begin van het middenstuk ging het van kwaad naar erger voor de gastheren. Met een man meer op het ijs verloor men in het aanvalsvak de puck aan Jan Tramm. De ervaren verdediger zette met een ragfijne pass Thomas Zuravlev aan het werk. De snelle en gewiekste Hamburgse goaltjesdief legde met een fraaie forehand-backhand Ruud Leeuwesteijn voor de tweede maal in de luren.

Ondanks de 0-2 tussenstand resteerde er nog voldoende tijd voor de manschappen van Bo Subr om de zaken recht te zetten. Net voor halfweg kreeg de thuisploeg eindelijk waar men daarvoor tevergeefs naar zocht. Reno de Hondt vond het gaatje over de blocker van Kristian: 1-2. Maar een grotere Tilburgse achterstand dreigde toen achtereenvolgens Raymond van der Schuit, Boet van Gestel en Diego Hofland mochten gaan brommen van referees Chris van Grinsven en Ramon Sterkens. Dankzij een voortreffelijke penaltykill bereikte men zonder kleerscheuren de tweede pauze.

ALLES OF NIETS

Na de onderbreking zocht Trappers met man en macht naar de gelijkmaker, maar de uitblinkende Kristian wenste niet te capituleren. Ook niet bij vier Tilburgse man-meer-situaties in de laatste tien minuten, waarvan zelfs een minuut lang 5-tegen-3. Een time-out (37 seconden voor tijd) en het inruilen van de doelman voor een extra veldspeler mocht niet baten.

We don’t lose this game because of bad officiating or something like that. Against a top team like Hamburg you can’t make those mistakes. They make you pay! Other than that, our powerplay was struggling tonight. Instead of shooting the puck, we overplayed it a lot’, analyseerde de Tsjechische oefenmeester de verliesbeurt. We need to regroup, travel to Leipzig on Sunday and make sure we get 3 points there.’

Man of the Match
Ruud Leeuwesteijn | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie