Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers

Pittige week wordt afgesloten met wedstrijd tegen Icefighters Leipzig

Vanmiddag ontmoeten Tilburg Trappers en Icefighters Leipzig elkaar in het sluitstuk van wat een pittige week is geweest, voor beide clubs. In de Kohrabizirkus Eisarena gaan de twee clubs voor de derde keer dit seizoen de strijd aan met elkaar.

Vrijdag verloor Trappers in eigen huis met 1-2 van een sterk spelend Crocodiles Hamburg. Dinsdag stond Tilburg, eveneens in de eigen ijshal, nog met 4-0 voor op Hamburg, maar ook toen liet Hamburg zien waar het van gemaakt is en kwam de ploeg van coach Jacek Plachta terug tot 4-3. De winst bleef echter wel in Tilburg. Zo niet afgelopen vrijdag. Trapperscoach Bo Subr kampte met een groot aantal afwezigen, maar dan nog was het een zure nederlaag. “Against a top team like Hamburg you can’t make any mistakes. They’ll make you pay! We need to regroup, travel to Leipzig and make sure we get three points there.

TWEE KEER SCORPIONS

Ook Leipzig speelde afgelopen week twee keer tegen dezelfde tegenstander, namelijk ‘Tabelleführer’ Hannover Scorpions. Op woensdag verloor Icefighters met 2-5 in Hannover, waar het toch nog even spannend werd in P2 en P3 toen de gasten na goals van Florian Eichelkraut en Patrick Fischer terugkwamen van 3-0 naar 3-2. Daar bleef het voor Leipzig echter bij, terwijl Scorpions er nog twee in schoot en de stand uiteindelijk 5-2 werd.

BITTER VERLIES

Vrijdagavond was evenmin succesvol voor Leipzig tegen Hannover Scorpions. Ondanks de snelle voorsprong van Icefighters na een goal van Robin Slanina, werd de sfeer op het ijs in de tweede en derde periode grimmig. Terwijl Scorpions raak bleef schieten op de goal van Patrick Glatzel, ontstond er steeds meer wrijving en ontevredenheid over de scheidsrechters. Het resulteerde in een bitter verlies voor Leipzig (7-1) en meerdere straffen voor beide partijen.

ZEVEN

Icefighters Leipzig staat nu op de zevende plaats in het klassement. Twee keer eerder speelden de twee teams tegen elkaar. Op 17 januari dwong Icefighters Trappers tot overtime en werd het 4-3 in Tilburg. Twee weken later veegde Tilburg het ijs aan met Leipzig en werd het 3-7 in de Kohlrabzirkus Eisarena. De topscorerslijst van de gastheren wordt aangevoerd door Robin Slanina, Florian Eichelkraut en Hannes Albrecht. Precies de spelers waar de club aan het begin van het seizoen ook zijn geld op had ingezet.

HANNES ALBRECHT

Na het seizoen 2017-2018 kondigde Hannes Albrecht aan zijn schaatsen aan de wilgen te hangen. Vanwege een schouderblessure bij Michal Velecky, keerde de rightwinger het seizoen erna terug voor de laatste drie duels van het reguliere seizoen en de play-offs. De passie voor het spelletje laaide weer op en dus knoopte de 31-jarige aanvaller er nog een jaartje aan vast. En in mei vorig jaar gaf de forward wederom zijn ja-woord aan Icefighters Leipzig. En nog wel voor twee jaar! “Ik hou nog te veel van het spelletje en kijk nu al uit naar de komende twee jaar,” aldus Albrecht die met zijn achtste seizoen voor Icefighters bezig is.

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.