Terug naar Nieuws

EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS BELEEFT TOCH NOG EEN MOOIE CARNAVALSZONDAG DANKZIJ PRIMA DERDE PERIODE

De ijshockeyers van Trappers gingen zondag in Leipzig op jacht naar eerherstel na de 1-2 thuisnederlaag van afgelopen vrijdag tegen Crocodiles Hamburg. In Leipzig ging het ook tegen de EXA Icefighters aanvankelijk niet van een leien dakje. In de Kohrabizirkus Eisarena kwam Trappers met 3-1 achter (1-1, 2-0). Een prima derde periode van Trappers resulteerde echter in maar liefst vier Tilburgse treffers. Dat was genoeg voor de overwinning: 3-5. Daarmee was er dit carnavalsweekeinde dus toch nog iets te vieren voor Trappers dat zo keurig tweede blijft op de ranglijst.

Coach Bo Subr koos in zijn startopstelling tegen de nummer zeven van de ranglijst voor doelman Ian Meierdes, de verdedigers Jordy Verkiel en Alexei Loginov en de aanvallers Jonne de Bonth, Max Hermens en de aanvoerder van dienst: Diego Hofland. De gehavende Tilburgse formatie kon in Duitsland niet beschikken over spelers als Jordy van Oorschot, Kilian van Gorp, Boet van Gestel, Bartek Bison, Danny Stempher en Mickey Bastings.

MOEIZAME START

Leipzig kende een goede start en zette Trappers meteen onder druk. Al in de derde minuut was het raak toen Meierdes een hard schot van een vrij opkomende Leipzig-speler niet voldoende onder controle kreeg en Moritz Israel uit de rebound wist te scoren: 1-0. Een minuut later hield Meierdes de geconcentreerd spelende Duitsers van scoren af met een goede redding.

Pas in de achtste minuut liet Trappers voor het eerst echt wat zien in aanvallend opzicht. Giovanni Vogelaar speelde een twee-tegen-één-situatie samen met Max Hermens goed uit en knalde de puck kiezelhard achter Leipzig-goalie Glatzel: 1-1.

Daarna was het toch weer Leipzig dat de boventoon voerde hetgeen resulteerde in enkele hachelijke momenten voor het Trappers-doel. Ondertussen kon wel geconcludeerd worden dat er zich een aantrekkelijke wedstrijd ontspon met veel snelheid en weinig onderbrekingen. Credits dus ook voor de scheidsrechters die niet voor elk wissewasje floten en zo bijdroegen aan een open wedstrijd met een hoog entertainmentgehalte.

In de veertiende minuut werd Florian Eichelkraut als eerste naar de strafbank verwezen vanwege haken. Die powerplaysituatie was echter niet aan Trappers besteed. Het zorgde er wel voor dat Trappers in de laatste minuten voor de pauze de bovenliggende partij was. Diego Hofland kreeg nog de beste kans op een treffer maar vond Glatzel op zijn weg.

Na één minuut en twee seconden in de tweede periode ging het echter meteen mis voor de bezoekers. Michal Velecki kreeg op rechts veel ruimte en liet Meierdes kansloos: 2-1. De eerste powerplaysituatie voor Leipzig resulteerde twee minuten later direct in nog een treffer na een straf voor Marvin Timmer (high stick ten opzichte van Israel). Maximilian Spöttel vond veel ruimte op rechts en was de maker van die treffer. Daarmee werd het 3-1 en bevond Trappers zich dus in grote problemen. Te meer ook omdat de tweede powerplaysituatie de bezoekers even later geen doelpunt opleverde en Trappers ook in het vervolg van de tweede periode geen potten kon breken. De statistieken spraken ook voor zich met in totaal zestien schoten op doel van de thuisploeg en zeven van de gelaten acterende Trappers na veertig minuten spelen.

UITSTEKENDE 3e PERIODE

Trappers kwam in de derde periode echter als herboren uit de startblokken. Na 24 seconden lag de aansluitingstreffer al in het net na een snelle aanval en koelbloedig afwerken van Diego Hofland. In de 45e minuut was Trappers al dicht bij de gelijkmaker maar een afstandsschot eindigde op de paal. Enkele seconden later was Max Hermens alert toen de puck na een schotpoging van Alexei Loginov via Diego Hofland ineens voor zijn schaatsen viel en hij die rebound eenvoudig benutte: 3-3.

En het werd nog mooier voor Trappers die werden beloond voor hun sterke en veel agressievere spel in de laatste periode. Na goed voorbereidend werk van Alexei Loginov scoorde Raymond van der Schuit in de 49e minuut de derde Tilburgse treffer binnen negen minuten: 3-4. Daarna was het zaak om de voor het eerst verkregen voorsprong te consolideren en waar mogelijk uit te bouwen. De Tilburgers overleefden in de laatste vijf minuten nog een powerplaysituatie en waren via Hofland met nog negentig seconden op de klok dicht bij de 3-5, maar goalie Glatzel redde bekwaam. Daarna bleef het spannend, maar was het alsnog Hofland die met nog dertien seconden te gaan via een empty-net-goal de beslissing bracht: 3-5. Dat was al weer zijn vijfentwintigste doelpunt van het seizoen.

Coach Bo Subr was vanzelfsprekend vooral tevreden over de goede afloop: “In de eerste twee periodes brachten we aanvallend te weinig. We waren ook te langzaam en niet scherp genoeg in de duels. In de derde periode vonden we gelukkig de energie en verbeterden we onszelf op alle vlakken. We scoorden snel, maakten gelijk en gingen erop en erover.

Aanvoerder Diego Hofland was goed te spreken over de prestatie van zijn team. De 30-jarige aanvaller met het nummer 66 had wel een verklaring voor de mindere eerste en tweede periode: “We vertrokken zondagochtend om 7.30 uur met de bus vanuit Tilburg. Als je dan ruim zeven uur later aankomt in Leipzig, zijn de benen nog niet echt ready. Ik denk dat we daarom een moeilijke start hadden. Zij waren in ieder geval meer klaar voor de wedstrijd dan wij en gingen er ook fysiek veel harder in dan de vorige keer. Tsja, en dan kom je dus met 3-1 achter… Maar we weten wat we kunnen en het was duidelijk dat we in de eerste veertig minuten te weinig druk naar hun goal hadden. We moesten ook meer schieten. Dat hebben we in de derde periode gelukkig goed omgezet. Want laat je hier punten liggen dan levert de lange terugreis wel het nodige chagrijn op. Uiteindelijk win je hier verdiend. Er is geen reden om de polonaise te gaan lopen, maar we stappen wel met een goed gevoel de bus in.