Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 67

TUESDAY’S ROUND-UP

Het verkeer moest gisterochtend rekening houden met spekgladde wegen. De verraderlijke gladheid kwam door regenval en vorst aan de grond. Het KNMI gaf voor het hele land een code rood af. Gelukkig ondervond Tilburg Trappers nauwelijks hinder van de ijzel en keerde men zonder problemen terug uit Leipzig.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor Tilburgse ijzelperikelen, corona in Hannover en Hamm, de komende tegenstanders voor Trappers en contractverlenging van Tatu Vihavainen.

VIJF UUR EN 37 MINUTEN

Het verkeer moest gisterochtend rekening houden met spekgladde wegen. De verraderlijke gladheid kwam door regenval en vorst aan de grond. Het KNMI gaf voor het hele land een code rood af. Gelukkig ondervond Tilburg Trappers nauwelijks hinder van de ijzel en keerde men zonder problemen terug uit Leipzig.

Hoe anders was dit op vrijdag 22 januari 2016. Na een met 3-2 verloren duel tegen Hannover Indians werd de spelersbus verrast door ijzel. ‘Net voorbij Osnabrück hebben we met veel stuurmanskunst de bus stil weten te zetten, Ook wij werden overvallen door de ijsregen. Vijf uur en 37 minuten stonden we op dezelfde plek stil’, haalt stadionspeaker (en destijds buschauffeur) Ralph de Kort die bewuste avond terug in zijn herinnering.

‘Het was heel gevaarlijk’, gaat ‘de voice of Trappers’ verder met zijn verhaal. ‘De Bundesautobahn 30 was veranderd in een ijsbaan. Rijden was simpelweg niet mogelijk. Voor ons lagen verschillende gekantelde voertuigen die eerst geborgen moesten worden. Na ruim vijfenhalf uur gaf de politie de snelweg vrij en konden we onze reis vervolgen. Pas laat in de ochtend waren we terug in Tilburg.

CORONA IN HANNOVER EN HAMM

In een wereld zonder corona zou Hannover Scorpions zondagavond de strijd aangebonden hebben met Herforder EV. Echter, de ontmoeting tussen beide teams is verplaatst vanwege een positieve PCR-test bij de koploper in de Oberliga Nord. Sportchef Eric Haselbacher sluit niet uit dat de Schorpioenen ook dit weekeinde (Halle uit en Diez thuis) niet in actie zullen komen.

Hammer Eisbären blijft weinig bespaard dit seizoen. Voor de tweede maal deze ijshockeyjaargang zijn de IJsberen getroffen door een Corona uitbraak. Een positieve PCR-test betekent dat de volledige Mannschaft, net zoals begin december, in quarantaine moet. Een lelijke streep door de rekening voor de rode lantaarndrager.

ROSTOCK UND HALLE

Komend weekeinde meet de geelblauwe brigade wederom twee maal zijn krachten . Vrijdagavond (aanvang 20.00 uur) staat de tweede en vooralsnog laatste uitbeurt in Rostock op de rol. Op zondag 20 december van het vorige kalenderjaar deed men wat het moest doen, maar eenvoudig ging het niet. Dankzij twee goals van Kevin Bruijsten en een powerplaytreffer van Ties van Soest bleef de ploeg van Bo Subr schadevrij in het noordoosten van Duitsland: 1-3.

Zondagmiddag (aanvang 17.00 uur) volgt de kraker tegen Saale Bulls Halle. De equipe van coach Ryan Foster, derde op drie punten van Tilburg, ontpopt zich deze ijshockeyjaargang als een ware Angstgegner voor Trappers. Zo won men 28 december thuis met 2-1 en dertien dagen later zegevierde de Stieren met 3-4 in de Kruikenstad.

HALLE VERLENGT MET VIHAVAINEN

Saale Bulls Halle ging begin dit seizoen op de Finse toer en zet dat in 2022 voort. De ploeg uit Saksen-Anhalt  verlengde afgelopen woensdag de verbintenis met zijn tweede Finse aanwinst, Tatu Vihavainen. De left winger was de afgelopen drie seizoenen actief voor Heinolan Peliitat en Savonlinnan Pallokerho in de Finse tweede divisie. Hij tekende voor 96 punten (33 goals en 63 assists) in 119 optredens.

De Fin kampte aan het begin van het seizoen met een enkelblessure. Sinds zijn operatie is hij een van de sterkste inports in de Oberliga Nord. In 19 duels scoorde de 25-jarige forward 20 goals en gaf hij 18 beslissende passes.