Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg (1-2)

TILBURG TRAPPERS VERLIEST ZWARE MATPARTIJ VAN CROCODILES HAMBURG

Tilburg Trappers had het zwaar in eigen huis tegen de Crocodiles uit Hamburg. Het liet zich bij tijd en wijlen kennen, waar de gasten twee counters nodig hadden om er met de buit vandoor te gaan.

Aan de start van de middag zat het met de fysieke felheid wel goed. De gasten uit Hamburg zaten kort op hun geelblauwe schaduwen. Los van wat plaagstootjes van Brett Bulmer bleven qua schoten de kanonnen en het kruit nog droog. Slordigheidjes over en weer werden vooralsnog niet afgestraft. Bij een volgend schot werd de Canadees in Nederlandse dienst plots flink gehinderd. Hij liet direct merken daar niet van gediend te zijn. De Crocodiles beten van zich af, maar de thuisploeg kon er ook wat van.

De bijna-poging tot vechten van Bulmer leidde iets later tot een schermutseling onder de ogen van het uitvak in de hoek. Jonne de Bonth en Bulmer moesten brommen voor het vergrijp. Aan Hamburgs zijde moesten Harrison Reed, die al de hele tijd tikjes uitdeelde, Yannis Walch en Vojtech Suchomer voor een bepaalde tijd het ijs verlaten. Tussendoor kwam Ties van Soest nog wel op snelheid, maar mikte voorlangs. Ook Diego Hofland kon zijn doelpuntenhonger geen vervolg geven. De opstootjes vatte de eerste periode daarom ook samen in twee woorden: fel aftasten.

Counterpech

 Trappers drong aan nadat het twee keer goed de poort dichthield. Hoe, was niet de vraag, maar het lukte. Een fractie later gleed de puck op de lijn van de Hamburg-goalie, maar tot spijt niet erover. Ook toen Bulmer schoot en de goalie kolderiek op zijn gat landde, leverde het geen goal op. Bij het aandringen van de thuisploeg waren de schoten niet zuiver genoeg of de aanvalsopzet te voorspelbaar.

Hamburg raakte niet in paniek. Sterker nog: in een counter zorgde Hamburgs nummer 9 Norman Martens voor de openingstreffer. Trappers ging op zoek naar het antwoord, maar kreeg via een intikker van plaaggeest Harrison Reed het deksel op de neus. Tot overmaat van ramp volgde daarna een penaltyshot voor Thomas Zuravlev. Jordy Verkiel hield een Hamburg-speler onreglementair tegen en Zuravlev mocht via een penaltyshot op Ian Meierdres af. De Trappers-goalie bleef met al zijn ervaring goed naar de puck kijken en pareerde Zuravlevs inzet. Daarmee voorkwam de goalie een grotere achterstand en veroorzaakte hij een sprankeltje hoop voor de laatste periode.

Broedertwist

Diego Hofland gaf bij aanvang van het derde bedrijf de toon aan waarin Trappers op zoek moest naar de ommezwaai. Bulmer combineerde sterk met Kilian van Gorp en zorgde voor een niet te missen kans. Daarna volgden weer slordigheden. Zo verloor de defense van Trappers de puck vlak voor de neus van goalie Meierdres. Man of the match Meierdres wist de plotselinge inzet wonderwel knap te keren.

De Bonth en Hermens – tevens vrienden naast het ijs – hielpen elkaar ook bij een matpartij óp het ijs. Dat resulteerde in een vroegtijdige aftocht van De Bonth en een tijdelijke straf voor Hermens. Trappers leek gefrustreerd, al had het wel die aansluiting te pakken. Bulmer kwam met zijn stevige check en provocerende schouderduwen goed weg. Op het einde besloot coach Livingston zijn sterk spelende goalie te ruilen voor meer stootkracht. Met nog 41 seconden op de klok was het aan de kanonnen Van Soest, Hermens, Bastings, Hofland en Bulmer om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De time-out en tactiek mocht niet meer baten. Hamburg was gehaaid en geniepig – en ging er tot slot met de winst vandoor. De Bonth concludeerde dan ook na afloop: ‘Zij sloegen toe op de goede momenten, maar onnodig voelt het zeker.’

Man of the Match
Ian Meierdres | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie