Terug naar Nieuws

EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers (0-6)

SHUTOUT LEEUWESTEIJN BIJ RUIME ZEGE IN DIEZ

Tilburg Trappers deed vrijdagavond wat van hen verwacht mocht worden. De geelblauwe formatie strafte de (kleine) foutjes van Diez-Limburg genadeloos af en won verdiend met 0-6.

Dit keer niet het vertrouwde beeld (het doeltje liggend op het ijs ten teken van een shutout voor een Trappers-doelman), maar wel een vreugdevolle huddle met als middelpunt Ruud Leeuwesteijn. ‘Natuurlijk ben ik er blij mee’, vertelde de geboren Dordtenaar, die woensdag van coach Dave Livingston hoorde dat hij de starting-goalie zou zijn voor de confrontatie in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

FILES

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de Rockets voor de vierde keer sinds hun entree in de Oberliga Nord door Tilburg aan de kant zou worden gezet. Sterker nog, in de eerste vijf  minuten was het team van coach Jeffrey van Iersel minimaal gelijkwaardig en in bepaalde fases zelfs beter dan Trappers. Maar waar (Noureddine) Bettahar, (Thomas) Voronov en (Cheyne) Matheson niet wisten te scoren, sloeg Trappers via een dubbelslag van Brett Bulmer genadeloos toe: 0-2.

‘Onze voorbereiding op het duel was niet ideaal. Vanwege drukte en files onderweg arriveerden we met drie kwartier vertraging in Diez. Hierdoor was een normale warming-up eigenlijk niet mogelijk. Dat speelde ons bij het begin van de wedstrijd duidelijk parten’, keek Leeuwesteijn nog eens terug naar de lastige openingsfase waarbij de 24-jarige doelman zijn ploeg met enkele uitstekende reddingen overeind hield.

ZEVENDE DOELPUNT

De start van het middenstuk was een herhaling van zetten. Kyle Brothers en andermaal Cheyne Matheson kregen het bevroren rubber van dichtbij niet voorbij Trappers nummer 33. Daarentegen was de eerste de beste kans voor de bezoekers direct raak. Met een man meer op het ijs tikte Diego Hofland bij de tweede paal een ragfijne pass van Brett Bulmer tegen de touwen.

Een kwartier later marcheerde het Tilburgs overtalspel wederom uitstekend. Met een hard geplaatst polsschot gaf Diego Hofland Rockets-keeper Tim Stenger het nakijken. De 0-4 betekende alweer het zevende doelpunt van het nog jonge Oberliga seizoen voor de topscorer van Trappers. ‘Onze powerplay draait lekker op het moment. Juist op momenten dat het straks een keer tegenzit, is het erg prettig te weten dat we hier rendement uit kunnen halen’, aldus Leeuwesteijn.

OKAY ROAD GAME

Zonder groots te spelen, maar op basis van een surplus aan kwaliteit liep de equipe rondom captain Mickey Bastings in het laatste deel verder weg bij zijn opponent. Halverwege de periode diepte Tijn Jacobs de voorsprong verder uit. Ninho Hessels zorgde zes minuten voor tijd met een schot in het dak van het doel voor een fraai slotakkoord.

‘It was an okay road game for us. Obviously we could have scored more. But overall I’m pretty happy with our performance. This was just our fourth regular season game’, verklaarde Trappers oefenmeester Dave Livingston op de aansluitende persconferentie. De Amerikaanse bench boss was blij met de terugkeer van Reno de Hondt. ‘Dat geeft ons aanvallend meer stootkracht.’

LESJE EFFECTIVITEIT

Het weerzien met de club waar hij zijn ijshockeyopleiding kreeg, liep voor Jeffrey van Iersel dus uit op een teleurstelling. ‘We kwamen goed uit de startblokken, maar als je zoveel kansen niet benut, loop je het risico de deksel op je neus te krijgen. Vooral in de eerste periode, maar ook bij het begin van de tweede moéten we scoren.

Toch bleef de voormalig verdediger, die liefst 532 maal het geelblauwe shirt over zijn schouders trok, realistisch. ’We hebben een lesje in effectiviteit gekregen vanavond. Tilburg is een topteam in de Oberliga. Zij straffen foutjes genadeloos af. Dat zag je bij de 0-1 waar we de puck recht door het midden uitverdedigen, maar ook bij de twee powerplaygoals die we moeten slikken. Dat kan niet tegen Trappers. Daarvoor beschikken zij over te sterke spelers.’

Wedstrijdverslag
Samenvatting en persconferentie