Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers heeft wederom overtime nodig om te winnen

DANNY STEMPHER SLEEPT MET ZIJN DERDE DOELPUNT DE WINST OVER DE STREEP

In de openingsfase gingen de troepen van Bo Subr op zoek naar de openingstreffer. De goalie van Saale Bulls halle werd flink onder vuur genomen en de openingstreffer leek een aantal keer te vallen. Toch viel de openingstreffer bij de tegenpartij. Deze werd gemaakt door de Canadees Kyle Helms.

LANGE BUSREIS

Uiteindelijk moest het team dat als eerste op voorsprong kwam, buigen. Een aantal straffen kort op elkaar zorgde voor een aantal powerplays. Mitch Bruijsten wist drie seconde voordat Halle compleet werd, het net te vinden. In de laatste fase viel er nog een aantal straffen waardoor de eerste periode in een 5-on-3 eindigde. Nick Miglio van Saale Bulls Halle zei het volgende na de wedstrijd: “We waren blij met de 1-1 na de eerste periode gezien de 5-on-3 in de laatste fase. Zeker na zo’n lange busreis. We vertrokken om 06:00 en we kwamen pas 1.5 uur voor de wedstrijd aan. Als je dan zoveel straffen tegen krijgt, mag je blij zijn dat het maar bij 1-1 bleef.”

DANNY EN DELANEY

Met de 5-on-3 die uit de eerste periode naar de tweede periode was meegenomen, was Tilburg Trappers vooral verplicht om de 2-1 te scoren. Dat doelpunt viel dan pas na dik één minuut spelen. De defensie dat aan gort werd gespeeld kon de 2-1 niet voorkomen. Stempher stond vrij en schoot de puck snoeihard in de goal.

De voorsprong was van korte duur. Nog geen anderhalve minuut later schoot Tyler Mosienko raak. Dit doelpunt ontstond, omdat drie spelers van Halle op Ruud Leeuwesteijn afgingen waarbij Jordy Van Oorschot ook niet de situatie kon uitverdedigen. De slordigheid die de gelijkmaker veroorzaakte werd al vrij snel door Delaney Hessels goed gemaakt.

De 3-2 die door Delaney Hessels werd gemaakt, werd wederom weggepoetst door Mosienko die met zijn tweede treffer van de avond, wederom zijn team op gelijke hoogte bracht. In de slotfase van het middenstuk kwamen beide teams niet meer tot scoren waardoor de derde periode moest uitmaken wie er als winnaar van het ijs zou stappen.

DRAW

De laatste periode was spannend. Dit kwam vooral omdat het spel redelijk gelijk op ging. Beide teams gingen op zoek naar het vierde doelpunt. Voor het thuispubliek was het dan ook erg fijn dat het vierde doelpunt in de openingsfase van de derde periode viel.

Voor het thuispubliek was het even schrikken dat ook Halle hun vierde doelpunt scoorde. Dat gebeurde toen de goalie van het ijs werd gehaald in de laatste minuut. Nick Miglio wist de 4-4 binnen te werken. Miglio gaf na afloop aan;  “Het is mooi dat we er overtime uit hebben gesleept tegen zo’n goed team. Ruud Leeuwesteijn is een hele goede goalie. Hij heeft goede saves gemaakte gedurende wedstrijd. Ik maakte nog een grap dat ik hem nog wel terug zou pakken omdat hij wat pucks van mij tegenhield”

Het doelpunt van Miglio zorgde er wederom voor dat in de laatste minuut Trappers net als tegen Crocodiles Hamburg de overwinning weg gaf. Ook tegen Halle moest er overtime worden gespeeld.

HATTRICK

Al na 18 seconde was het beslist. Danny Stempher ontving de puck, schaatste spelers van Halle voorbij en schoot hem binnen. Met de gamewinning goal, voltooide Stempher ook zijn hattrick.

Dankzij de 5-4 van Danny Stempher bleven twee punten in Tilburg. “We hebben één punt gewonnen. We gaven veel powerplays weg waarvan sommige door de ref makkelijk werd gegeven. Om hier met dit publiek en deze ref met één punt weg te gaan, mogen we blij zijn”, aldus Miglio.

Miglio voegde daar nog wel aan toe dat hij ook wel begreep waarom de straffen werden gegeven. Na afloop roemde Miglio niet alleen Leeuwesteijn maar ook Danny Stempher met hoe hij de game winning goal maakte. “Trappers is een goed team, ze zijn beter dan welk team dan ook in deze competitie. Je moet proberen dat Trappers niet uitloopt, anders wordt het ‘unmanageable’ We hebben ons best gedaan omdat te voorkomen.’ Zelf gaf hij aan blij te zijn dat hij van Moskitos Essen naar Saale Bulls Halle was gegaan. “Het is hier goed geregeld en ik heb het ontzettend naar mijn zin. Ik verwacht dat we in de top 4 eindigen, dat moet wel lukken”

Man of the Match
Danny Stempher | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet en samenvatting