Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle

Trappers treft een door blessures geplaagd Saale Bulls

Nog niet eerder dit seizoen verloor Trappers van Saale Bulls, maar de confrontaties tussen beide teams leverden wel elke keer spannende wedstrijden op. Vanmiddag ontmoeten de twee elkaar voor de derde keer deze ijshockeyjaargang. Blijft Tilburg vanmiddag ook weer onverslaanbaar voor de Bulls uit Halle?

WAKEN VOOR ONDERSCHATTING

Met vijf nederlagen in de laatste acht duels staan de Bulls nu op de vijfde plaats in de ranglijst. Toch waakt Trappers-coach Bo Subr voor onderschatting: “An afternoon game could play into our cards, but on paper they have a really good team. If they put all the pieces together they can be very dangerous.”

DANGEROUS

Twee maanden geleden won Trappers een pittig duel in het thuishonk van Saale Bulls. Het spel bleef op en neer golven, maar uiteindelijk scoorde Mitch Bruijsten negen seconden voor het eindsignaal de game winning goal. Subr: “A one-goal lead is dangerous, especially against a good team like Halle. They tied the game three times, thank God they ran out of time after we scored the 3-4!”

TILBURG TRAPPERS

Mitch is voor Tilburg ook tegen Halle de topscorer. In totaal speelden Trappers en Bulls zeventien keer eerder tegen elkaar en van die zeventien keer won Tilburg er dertien (waarvan één in overtime). Trappers wist in totaal 44 keer te scoren tegen Halle en negen goals stonden op naam van Mitch Bruijsten. Danny Stempher maakte er zeven en heeft tevens de meeste strafminuten tegen Halle op zijn naam staan (38 PIM).

BLESSURELEED

Met bijna het dubbele aantal strafminuten, is Vojtech Suchomer het stoutste jongetje in de klas van Saale Bulls (68 minuten op de strafbank). De meeste goals kwamen van de sticks van Chris Francis en Michal Schön (ieder vier). Des te zuurder voor Halle dus dat juist deze spelers nu geblesseerd zijn. Francis zit aan de kant met liesproblemen en Schön heeft buikspierletsel. Daarnaast is Fabian Horschel geblesseerd aan zijn duim. Opvallend is dat ook Jannik Striepeke afgelopen vrijdag niet op het ijs verscheen voor Bulls.

OPWAARTSE SPIRAAL

Desondanks won Saale Bulls afgelopen vrijdagavond van Crocodiles Hamburg met 4-1 en vorig weekend delfde Hannover Scorpions het onderspit in Halle met een eindstand van 5-1. Bulls zit dus weer in een opwaartse spiraal. Wat betekent dit voor Tilburg? De Oostenrijks-Canadese coach Ryan Foster weet één ding zeker over het spel tegen Trappers: “Tilburg profiteert van elke fout die wij maken, daar moeten we van leren.”

RAYMOND VAN DER SCHUIT

De krachtmeting met de huidige nummer vijf in de Oberliga Nord komt nog te vroeg voor nieuwbakken Trapper Raymond van der Schuit. De 25-jarige winger tekende vrijdagmiddag een contract tot het einde van het seizoen in Tilburg met daarbij de intentie om er minimaal nog een jaar aan vast te knopen. “He’ll join the team on Tuesday,” licht Bo Subr toe. “He needs at least a full week of practice. He was playing at another level than he’s going into, but we’re confident he can play at a level that would be good enough to bring him in. He will certainly give us more depth and more options to make us stronger towards the playoffs.”

PARKEREN

In verband met een open dag van Fontys is het mogelijk dat het wat drukker is op de parkeerplaatsen in het Stappegoorgebied. Houd hier dus rekening mee, mocht u met de auto komen.

Geblesseerden

Net als vrijdagavond in Essen ontbreken Ryan Collier en Mickey Bastings vandaag vanwege hun blessures.