Terug naar Nieuws

TecArt Black Dragons vs. Tilburg Trappers (2-4)

TRAPPERS WINT IN HET ALTIJD LASTIGE ERFURT

Tilburg Trappers beleeft in Erfurt altijd lastige wedstrijden. Het is een lange busreis, het stadion is niet het beste stadion en ze weten het team altijd goed te motiveren om het Trappers lastig te maken. Zondagmiddag was geen uitzondering, wel wisten de Tilburgers de drie punten mee te nemen.

BEPERKTE SELECTIE

Met 10 aanvallers en 6 verdedigers werd in de hoofdstad van de Duitse deelstaat, Thüringen de wedstrijd tegen de Black Dragons gespeeld. Het stugge en lastige team uit Erfurt wist vanaf de puckdrop, het Tilburg erg lastig te maken.

Diverse keren moesten beide goalies aan de bak. Toch wist Ian Meierdres zijn goal in de eerste periode compleet ‘schoon’ te houden. Aan de andere kant moest Martin Otte-Günzler twee keer de puck uit de goal vissen.

De 0-1 voorsprong werd pas na zeven minuten spelen gescoord. Mitch Bruijsten kon binnen tikken na een assist Diego Hofland en Danny Stempher. Vervolgens mocht Ian Meierdres aan de bak om de voorsprong te behouden. Net nadat in de slotfase Boet Van Gestel naar de strafbank werd gestuurd scoorde Stempher op aangeven van beide Jordy’s de 2-0 binnen. De shorthanded goal van Stempher was een klap in het gezicht voor het team uit Erfurt dat kort daarna het in de pauze kon laten bezinken. Coach Bo Subr na afloop zei het volgende; “We verdedigden heel goed en creëerden goede kansen en scoorde twee belangrijke goals.

SHORT HANDED

In het middenstuk liet Trappers, Erfurt hun spel spelen en dat betaalde zich halverwege de periode en dus ook de wedstrijd, in de aansluitingstreffer. Maurice Keil wist het sterkte optreden van Ian Meierdres te ondermijnen en binnen te schieten. Richting het einde van de tweede periode werd er met straffen gestrooid. Daar leek Erfurt van te profiteren. Toch wist Max Hermens zes seconde voor de buzzer met een heerlijke solo de puck binnen te schieten.

De goal van Hermens was de tweede shorthanded goal van de avond. Reno De Hondt blikte kritisch maar ook tevreden terug op de tweede periode; “De 2-0 in de eerste periode was een terechte voorsprong. Alleen dan zakken we in de tweede periode terug en dan scoren ze de aansluitingstreffer. Dan maken we het ons heel even lastig, gelukkig kwamen daar snel genoeg achter en konden we zelf weer scoren.“

POWERPLAY

De marge van twee doelpunten (1-3) was niet genoeg. Dat bleek voornamelijk toen Trappers verzaakte de score uit te bouwen maar wel wederom de aansluitingstreffer via Oliver Kämmerer tegen te krijgen. Gelukkig liet het antwoord van Trappers niet lang op zich wachten.

In de eerste en tweede periode lieten de Tilburgers een enorme sterke penaltykill zien. In de derde periode lieten ze zien dat ze het maken van powerplay goals niet waren verleerd. Reno De Hondt wist Danny Stempher te bereiken die vervolgens de puck binnenschoot. Uiteindelijk kreeg Reno deze 2-4 toegewezen die later aangaf dat toch Stempher hem had binnengeschoten. De Hondt na afloop; “De goal van Max Hermens zorgde voor de twee doelpunten marge. Dat is fijn omdat ze dan in de derde periode moeten komen én daardoor risico’s moeten nemen.

In de slotfase werd de goalie van het ijs gehaald en een extra speler het ijs opgestuurd. Net als afgelopen vrijdag viel er geen tegendoelpunt in de slotfase net als dat er ook op zondag géén empty-netter werd gescoord. Het bleef 2-4 in Erfurt. “We hebben het rustig uitgespeeld, ze haalden uiteindelijk hun goalie eraf. Ze moesten nog twee goals maken en we wisten allemaal dat we dat niet toelieten”, aldus De Hondt.

Reno De Hondt was na afloop blij; “Het werd een keer tijd dat we hier gewoon gingen winnen. We hebben het tot nu toe hier altijd zwaar gehad. Het is de combinatie van de busreis, het ijs, de verlichting en ze spelen en op een of andere manier spelen ze altijd een goede wedstrijd. Dan val je soms ene beetje in slaap, en dan laat je ze terug in de wedstrijd komen. Ze maken het ons lastig en dan kunnen ze ons pijn, net als wat ze de vorige wedstrijd tegen ons hebben gedaan. Op een of andere manier kunnen we er niet aan wennen, ook al spelen we hier al vijf seizoenen. Het is fijn om hier te winnen.”

Ook Bo Subr was na afloop in de bus een tevreden coach. Bo was blij met de winst; “We hebben erg goed gespeeld, zeker gezien de vele afwezige spelers die we op dit moment hebben. Daardoor kregen een aantal jongens erg veel ijstijd, dat is zwaar. Ook kregen we het zwaar vanwege de straffen die werden gegeven. Een aantal waren erg makkelijk gegeven maar we gingen er goed mee om. We hadden vandaag een zeer goede penaltykill.”

HERNER EV

Trappers won in Erfurt met 2-4 en zag later op de avond Herner E.V. punten verspelen. Hannover Indians wist met 4-0 te winnen waardoor het gat tussen koploper Tilburg Trappers en de runner-up, Herner E.V. 12 punten is geworden.

Reno De Hondt na afloop in de bus op terugweg: “Vanaf het begin af aan heb ik het gezegd dat we mee zouden doen om de prijzen. We laten dat nu duidelijk zien dat we daar volle gas voor gaan.“ Daar voegde de snelle forward ook het volgende aan toe: “Je mag die punten zoals vandaag in Erfurt niet laten liggen, zeker richting de play-offs. Die punten zijn erg belangrijk, dat thuisvoordeel is erg fijn als je dat hebt. We moeten zorgen dat we eerste blijven staan tot aan de play-offs, dan hebben we het compleet in eigen handen.

Bo Subr blikte ook alvast vooruit op het naderende Olympisch Kwalificatie Toernooi(OKT), de resterende wedstrijden en de play-offs.

“We zullen zien wat er gebeurt. De jongens gaan vrijdag naar Rostock. Ik hoop dat we daar de punten meenemen. Ze zijn daar wel toe in staat, maar als ze daar niet winnen is dat geen probleem. We hebben nog genoeg wedstrijden te spelen. En het is belangrijker om deze maand de spelers fit te krijgen voor de play-offs.”

KAZACHSTAN

Dinsdag reist het Nederlandse team met een aantal Tilburgse spelers/staff richting Kazachstan voor het vervolg van het OKT. Reno De Hondt kijkt er erg naar uit en beseft dat er altijd kansen liggen. De Hondt is vooral blij om op hoog niveau te spelen, zeker met het oog op de play-offs.

“We vertrekken dinsdag naar Kazachtstan met een aantal jongens van Tilburg en dan gaan we daar drie wedstrijden op hoog niveau spelen. Dan blijven we op niveau spelen dan bijvoorbeeld tegen Spanje of Mexico.”

Bo Subr geeft aan dat het erg zwaar zal worden. “Het zullen zware wedstrijden worden maar we gaan er het beste van maken.

(Foto’s: Lars Wannemacher Photography)
Wedstrijdsheet  en samenvatting