Terug naar Nieuws

GAMEDAY: TecArt Black Dragons vs. Tilburg Trappers

Trappers jaagt verder op Oberliga Nord titel tegen Erfurt

Tilburg Trappers vervolgt de competitie met een uitwedstrijd tegen TecArt Black Dragons. Op papier een eenvoudige opgave na de 6-0 thuiszege in het laatste duel van 2019, maar de ploeg van coach Bo Subr waakt voor elke vorm van onderschatting na een eerdere 3-2 nederlaag na verlenging in Erfurt.

TWEE PUNTEN VERLOREN

Het is voor de vierde maal dit seizoen en voor de veertiende keer in totaal dat Erfurt en Tilburg de sticks met elkaar kruisen. In eigen huis is Trappers ongeslagen (doelsaldo 44-11 in Tilburgs voordeel), terwijl in Eissportzentrum Erfurt twee keer de punten aan de thuisploeg gelaten moesten worden. Zo ook op vrijdag 8 november van het vorige kalenderjaar.

Zonder schroom ging Erfurt brutaal op jacht naar de overwinning. Vanaf het moment dat Max Hermens de 2-2 scoorde, nam de koploper in de Oberliga Nord echter het heft in handen. Men kreeg riante mogelijkheden, maar de ijshockeygoden waren de geelblauwe brigade echter allesbehalve goed gezind. Hoewel de vermoeidheid meer en meer grip kreeg op de equipe van Fred Carroll slaagde men met overlevingsdrang, kunst en vliegwerk en uitstekend keeperswerk erin Trappers van het lijf te houden.

Een verlenging werd als laatste redmiddel geboden, maar het bonuspunt ging naar de gastheren. In de derde minuut van de extra tijd schonk Maurice Keil zijn team de overwinning. ‘Een onnodige nederlaag. We winnen hier niet één punt, maar verliezen er twee. Over de hele wedstrijd genomen was het niet goed genoeg van ons’, vond Reno de Hondt na afloop.

ERFURT OF ESSEN?

De nummers zeven tot en met tien van de Oberliga Nord strijden met elkaar om de laatste twee plekken in de play-offs. Slechts vijf verliespunten scheiden Essen (nummer 10) en Erfurt (nummer 11) op dit moment. De ontmoeting op vrijdagavond 21 februari in de Eissporthalle Essen-West zou in deze wel eens doorslaggevend kunnen worden. Niet alleen is het de krachtmeting tussen de Dragons en de Moskitos, maar ook die tussen de coaches en twee zeer goede vrienden, Fred Carroll en Larry Suarez.

We knew it wasn’t going to be easy. We don’t have the money that Essen has to get 2 or 3 guys. This is what we got’, aldus de sympathieke Canadese coach van Erfurt. Het belang van de ‘6 punten-wedstrijd’ is volstrekt helder voor Carroll. ‘If we can’t get ourselves up for that game, we’ll never will.

Hoe sterk de vriendschap tussen beiden is, illustreert Larry Suarez. ‘Fred and I probably talk every day of the week. Even on game days. He’s pretty easy to rattle sometimes’, lacht de oud-Trappers coach. Maar hoe gaat dat dan op 21 februari? ‘I really wish Fred Carroll all the best always. He battled against a lot of things in his life. He’s a good coach and an even better person. But during that game it’s a two and a half hour period we don’t know each other.

TSJECH EXIT, AMERIKAAN IN

In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Met 40 doelpunten en 90 punten in 56 duels was Milan Kostourek nummer 3 op de Oberliga Süd topscorerslijst tijdens het afgelopen seizoen. Deze ijshockeyjaargang verliep aanzienlijk minder voor de aanvaller. Zijn verbintenis in Erfurt werd op 22 januari dan ook ontbonden. Inmiddels heeft de 37-jarige Tsjech onderdak gevonden bij Höchstadt Alligators in de Oberliga Süd.

Als vervanger voor Kostourek lijfden de Zwarte Draken Chase Clayton in. De aanvaller uit Abbotsford (British Columbia) wordt omschreven als een goede schaatser die het fysieke werk niet schuwt. De Canadees komt over van Blue Devils Weiden dat hem deze zomer ophaalde uit de Canadese universiteitscompetitie waar hij vier jaar de kleuren van de universiteit van British Columbia verdedigde.

WHO’S HOT

De Canadese center lijkt snel zijn draai gevonden te hebben in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen met goals tegen Hannover Indians en Füchse Duisburg. Topscorer in Tilburg is Mitch Bruijsten.  De 30-jarige left winger keert na een duel schorsing terug in de gelederen van de equipe van coach Bo Subr. Hij tekende in de drie gespeelde wedstrijden tegen Erfurt voor zeven punten (3 goals en 4 assists).

AFWEZIGEN

Fred Carroll nog altijd geen beroep kan doen op Michal Vazan. De 36-jarige Slowaak kampt met de naweeën van een hersenschudding Vazan liep de kwetsuur op in de thuiswedstrijd tegen EXA Icefighters Leipzig op 6 oktober van het vorig jaar en heeft sindsdien niet meer op het ijs gestaan. Het wereldkampioenschap voor spelers onder 20 jaar zorgt nog altijd voor een vijftal afwezigen (Wouter Sars, Floris van Elten, Tijn Jacobs en de gebroeders (Delaney en Ninho) Hessels bij Tilburg. Daarnaast moeten Ryan Collier, Mickey Bastings en Kevin Bruijsten verstek laten gaan.