Terug naar Nieuws

Füchse wederom met lege handen naar huis

TOPWEDSTRIJD OP STAPPEGOOR EINDIGT IN WINST VOOR TRAPPERS

Precies een week na de ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Füchse Duisburg stond wederom hetzelfde duel op het programma. Het stadion was nog voller en er ontbrak nog een extra speler in de selectie van Trappers. Mitch Bruijsten had een schorsing opgelopen in het duel van afgelopen zondag in Krefeld. De wedstrijd verliep iets anders dan vorige week, maar het werd een prachtige pot om naar te kijken.

BRILSTAND

Vanavond werd bewezen dat een doelpuntloze periode niet per definitie een verschrikkelijke periode hoeft te zijn. Füchse kwam wat beter uit de startblokken, maar Trappers met gelegenheidscaptain, Jordy Van Oorschot, trok daar niets van aan. Diverse mooie acties wisselden elkaar af. Het was vooral wachten tot het moment dat de eerste goalie de puck zou doorlaten. Beide goalies zorgden voor een show aan uitstekende saves.

Dat het na 20 minuten nog steeds 0-0 stond, waren vooral de verdiensten van Ruud Leeuwesteijn en Christian Wendler. De bijna 2700 bezoekers konden genieten van een gewelde tweekamp zonder dat er doelpunten vielen.

EROP EN EROVER

In tegenstelling tot de eerste periode werd er  wél gescoord. Vooral Trappers scoorde er driftig op los maar deed dat pas toen ze eerst met 0-1 achter kwamen. Door een fout in de defensie bij Trappers wist Füchse de puck te onderscheppen en deze via Alexander Spister binnen te schieten. De sterk keepende Leeuwesteijn kon het doelpunt niet voorkomen.

Drie minuten later wist Trappers de focus terug te krijgen. Daarop begon het offensief van de Tilburgers. Via goals van Kevin Bruijsten, Reno De Hondt en Danny Stempher stond het zwaar gehavende Trappers ‘opeens’ binnen drie minuten op 3-1. Een paar minuten later zorgde een makkelijk gegeven straf voor een Duisburgse powerplay. Al vrij snel was Trappers weer compleet, omdat de puck achter Leeuwesteijn werd geschoten. Na een doelpuntrijke periode stond het na 40 minuten 3-2. Leeuwesteijn gaf na afloop van de wedstrijd zijn reactie; “Wij reageerden heel goed. Na de 0-1 zag je dat we aanzette en we scoorden drie snelle goals. Daarmee hebben we de wedstrijd wel dicht mee kunnen gooien. We missen een aantal jongens, maar de jongens die er nog zijn, weten elkaar nog altijd te vinden.”

NAGELBIJTEN

De tussenstand van 3-2 was niet genoeg. Beide teams waren aan en elkaar gewaagd en een fout had cruciale gevolgen. Er werd door beide teams nog steeds goed gespeeld maar Füchse oogde op een bepaald moment wat vermoeider dan Trappers. In een situatie waarin het team uit Duisburg het even niet meer kon bijhouden werd dan ook door Kevin Bruijsten de marge uitgebouwd naar twee doelpunten.

Het team onder leiding van Raphaël Joly gaf in de slotperiode alles en wist de aansluitingstreffer af te dwingen. Met nog een dikke minuut op de klok haalde Duisburg, goalie Wendler van het ijs. Met een ‘extra’ speler meer werd er nog een schepje bovenop gedaan. De spanning was om te snijden omdat zowel een tegentreffer als een empty-netter in de lucht hing.

Beide scenario’s bleven uit waardoor het gewoon 4-3 bleef. Ruud Leeuwesteijn kon terugkijken op een mooie wedstrijd: “Het was een prettige wedstrijd om te spelen. Zij speelden ook een prima wedstrijd. Dat is om fijn om te spelen want dan krijg je tenminste wat schoten.”

Jordy van Oorschot roemde na de wedstrijd vooral de fysieke staat van het team; “We hebben er hard voor gevochten. Het heeft toch wat met conditie te maken, je merkt dat wij goed in onze conditie zitten. Zij houden dat geen drie periodes vol”

ERFURT

Na 22 december werd er door Trappers niet meer verloren. Er werden hier en daar de punten in overtime gedeeld maar de winning-streak staat met de overtime-wins al op 12 wedstrijden. Op zondag maken de mannen van Bo Subr de reis richting Erfurt om daar te proberen de 13e wedstrijd op rij te winnen. Wanneer Trappers zondag weet te winnen zet het wederom een flinke stap richting de Oberliga Nord titel. De gelegenheidsaanvoerder, Jordy van Oorschot blikte na de wedstrijd al vooruit op het duel met Erfurt en zei het volgende: “We missen een aantal spelers, dat merk je, maar als we net als vanavond winnen, is dat ook prima”.