Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg

Tilburg in reprise tegen Füchse Duisburg

Precies een week nadat Trappers gewonnen heeft van Füchse, komt Duisburg opnieuw op bezoek in Tilburg. Vanavond spelen de twee clubs voor de vierde keer dit seizoen tegen elkaar. Kan Tilburg ook dit duel met Duisburg winnen en zo de winning streak continueren?

MANUEL NUEMANN

Het hing al even in de lucht, maar sinds maandag is het officieel. Manuel Neumann keert terug naar Duisburg. De 33-jarige verdediger kwam dit seizoen 21 maal in actie voor EV Landshut (DEL2). Van 2014 tot 2017 verdedigde Neumann ook al de kleuren van de huidige nummer acht in de Oberliga Nord. Hij tekende destijds voor 29 goals en 114 punten in 121 wedstrijden. Vanavond in en tegen Tilburg maakt hij zijn debuut voor Füchse.

WINST IN TILBURG

In totaal speelden Tilburg en Duisburg twintig keer tegen elkaar, waarvan Trappers dertien wedstrijden won en zeven verloor. In eigen huis verloor Trappers slechts één keer, dat was tijdens de allereerste wedstrijd tegen Füchse (op 4 oktober 2015, met eindstand 2-5). Sindsdien heeft Duisburg geen wedstrijd meer kunnen winnen op Stappegoor.

GOALSVERHOUDING

Ondanks dat Tilburg duidelijk heer en meester is in eigen ijsstadion, valt het verschil in de goalsverhouding uit en thuis niet bijzonder op. In totaal maakte Trappers 82 goals tegen Duisburg. Thuis waren dat er 43 en uit waren dat 39 doelpunten. Füchse scoorde in totaal 57 keer tegen Tilburg en bij hun is het verschil tussen uit en thuis aanzienlijk groter: 40 maal scoorden de Vossen in Duisburg en slechts 17 keer wisten ze de goal in Tilburg te vinden.

SCHORSING

Zoals eigenlijk tegen ieder andere tegenstander, is ook nu weer Mitch Bruijsten hofleverancier van goals en assists tegen Duisburg. Samen met Danny Stempher en Diego Hofland was de gelegenheidscaptain zelfs goed voor negen punten en vier van de vijf goals tijdens de wedstrijd van vorige week. Des te jammerder dus dat Mitch deze wedstrijd door de afgelopen zondag opgelopen straf van 5 minuten en een game misconduct, niet in actie kan komen tegen Duisburg. Door Trappers was bij de Duitse IJshockey Bond (DEB) beroep tegen de straf ingediend maar dat werd afgewezen.

GEBROKEN VOET

Aan de andere kant is die meest productieve Vos, Sam Verelst ook niet beschikbaar voor Duisburg. Hij schoot tot nu toe zes keer raak en leverde vier assists. De Duits-Belgische aanvaller brak echter zijn middenvoetsbeentje in Herne op 17 januari en is nog een aantal weken uitgeschakeld. Verelst beloofde eerder de fans van Duisburg wel op tijd klaar te zijn voor de playoffs.

‘GONNA GET BURNED’

Dus wat zijn de kansen van Duisburg vanavond in Tilburg? Assistent-coach Raphael Joly denkt dat in principe alles mogelijk is. “Why not? We’re in the same league as Tilburg. It’s going to be tough, but we just have to come in with the right attitude, play as hard als we can and see what happens.” Maar, zegt de Canadees-Nederlander, Trappers is niet als ieder andere tegenstander. “Tilburg plays hockey. They finish their checks. They make back door passes. Sometimes their fourth or even fifth man comes in. You need to play a 60-minute game against them. If you only play for two periods, you’re gonna get burned.”

Geblesseerde en geschorste spelers

Mitch Bruijsten is zoals hierboven vermeld geschorst. De vijf Trappers spelers die deelnemen aan het U20-WK in Zuid Korea zijn er ook nog niet bij. En verder ontbreken nog de geblesseerde Mickey Bastings en Ryan Collier. Volgens Bo Subr is het meespelen van Kevin Bruijsten een “game time decision”.