Terug naar Nieuws

Beroep afgewezen

De schorsing van Mitch Bruijsten blijft staan

Mitch Bruijsten blijft geschorst voor het eerstkomende duel van Tilburg Trappers. De Duitse IJshockey Bond (DEB) heeft het beroep van de koploper in de Oberliga Nord tegen zijn straf afgewezen. Daardoor mist Mitch vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Füchse Duisburg.

De begenadigd technicus beleefde zondagavond in Krefeld een negatieve primeur: hij werd door referee Patrick Mylius vroegtijdig met 5 minuten straftijd en een game misconduct (zijn eerste in zijn Oberliga loopbaan) naar de kleedkamer gezonden.

IN BEROEP

‘Boos en teleurgesteld’, zo omschreef Bruijsten zijn gevoel na afloop van de ontmoeting in de Rheinlandhalle. ‘We streden samen om de puck. Ik won dat duel en hij (Patrick Demetz) probeerde zich om te draaien. Daarbij struikelde hij over zijn eigen voeten en viel hij ongelukkig tegen de boarding. Ik was al verrast dat de scheids floot voor een overtreding, maar was helemaal met stomheid geslagen toen ik ook nog eens moest gaan douchen.’

Mitch, die in 230 Oberliga wedstrijden tot nu toe slechts 106 strafminuten ontving, kreeg bijval van zijn coach Bo Subr. ‘Of het een terechte straf was? Wat zal ik zeggen. Die jongen bleef na het duel roerloos liggen maar was bij zijn volgende shift wonderbaarlijk snel hersteld’, aldus de Tsjechische oefenmeester van Tilburg Trappers.