Terug naar Nieuws

TecArt Black Dragons vs. Tilburg Trappers (2-3)

TRAPPERS HENGELT ZES PUNTEN BINNEN TIJDENS WEEKEND IN ERFURT

Ga er maar aan staan: binnen afzienbare uren tweemaal presteren tegen dezelfde tegenstander. De Black Dragons uit Erfurt bleken op zondagmiddag taaier dan de avond ervoor. Trappers haalde het onderste uit de kan om wederom zes punten bij te schrijven.

Door Arthur Ottenhof

Binnen 24 uur na het eerste affiche van het tweeluik Dragons – Trappers volgde alweer het tweede gevecht. Dit keer moest Erfurt-goalie Nick Vieregge al na één minuut en zestien seconden de puck uit het doeltje rapen. Ties van Soest was de chaos voor zijn neus te slim af en tikte behendig binnen. Trappers leek daardoor de touwtjes wederom gauw in handen te hebben, maar de eerste powerplay leverde geen scorend vervolg op in Tilburgs voordeel. Sterker nog: vlak na de eerste powerplay spurtte Fritz Denner er vanuit eigen zone vandoor. Hij liet alles en iedereen achter zich en frommelde de puck brutaal langs goalie Ruud Leeuwesteijn.

Zo stond het ineens 1-1, waar Trappers zaterdagavond comfortabel op 0-5 kon komen door de periodes heen. Jordy van Oorschot en Giovanni Vogelaar zorgden met hun uitschuifsticks voor een rem op verder gevaar. Tussen de rommelige acties van beide kanten door gaf captain Mickey Bastings nog een niet te missen kans voor Diego Hofland, ware het niet dat goalie Vieregge en twee verdedigers in de baan van de puck lagen. ‘Dit wordt echt een helse fifty-fifty wedstrijd’, concludeerden de commentatoren na de eerste buzzer.

GEZAPIG OP VOORSPRONG

Het tweede bedrijf kwam gezapig op gang. Beide ploegen konden geen vuist maken en leverden vaak zonder goede reden de puck in. Toen een Trappers-aanval wel uit de verf kwam, stuitte Van Soest op goalie Vieregge, die de puck met een glove save pakte alsof het geen moeite kostte. Na de actie volgde een licht ontvlambaar moment tussen Jussi Petersen en Jonne de Bonth. Beide heethoofden moesten twee minuten afkoelen.

Vlak nadat zij terugkeerden, ontstond er een vluchtig opstootje, waar geen klappen werden uitgedeeld, maar waaruit Danny Stempher wél aan iedereens aandacht ontsnapte: 1-2. Ondanks het fletse spel kwam Trappers zo toch weer op voorsprong. Binnen de minuut werd het plots 1-3 toen goalie Vieregge pijnlijk in de fout ging. Hij kwam ver uit zijn doel om het gevaar van de druk zettende Diego Hofland te stuiten, maar in plaats daarvan schoof hij de puck pardoes in de voeten van de Trappers topscorer. Uiteraard een koud kunstje voor Hofland.

LEGE BATTERIJ

De Dragons moesten op eigen bodem iets zien te forceren, anders zou het binnen 24 uur tweemaal verliezen van de titelkandidaat uit Tilburg. De saves van Ruud Leeuwesteijn speelden de thuisploeg echter wederom parten. Na de eerste momenten van hoge druk, viel de ene na de andere Erfurt-speler met kramp of pijn neer. Felix Schümann bleef een tijd liggen, net als Eric Wunderlich. Een combinatie van slordigheid en uitgeputte teams leek geen eindsprint in te leiden. Tóch bleek Schümann een taaie, want na zijn sterke terugkeer en dito actie belandde de puck opeens in een carambole tussen een kier van handschoen en de linker legguard van Leeuwesteijn: 2-3.

Na afloop, bellend in de bus, gaf Leeuwesteijn ook aan dat het niet gek was dat de krachten wegvloeiden. Hij wisselde weliswaar Ian Meierdres af, maar voor de rest van de spelers was het een slijtageslag. ‘Geen wonder dus, dat de batterij bij velen leeg leek.’

Nu rook Erfurt opeens bloed. Zo kwam het dat de ervaren rotten in de eerste Trappers-defenselijn achterin weer de gaten moesten dichten. Ondanks een paar eigen kansen, verzuimde Trappers in de rebound het duel te beslissen. Een time-out op anderhalve minuut voor tijd van coach Raphael Joly bood geen soelaas meer voor de thuisploeg: Trappers behaalde wederom een zespuntenweekend.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie