Terug naar Nieuws

Preview: Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ’81

Vrijdagavondwedstrijd: Trappers thuis tegen Krefelder EV

Trappers hoeft dit weekend maar één keer in actie te komen: komende vrijdag trappen de Tilburgers het weekend thuis af met de wedstrijd tegen Krefelder EV 1981. Nog niet eerder won Krefeld van Trappers en het moet heel gek lopen als de punten dit weekend niet in Tilburg blijven.

De afgelopen jaren speelden Tilburg en Krefeld in totaal acht officiële competitiewedstrijden tegen elkaar. En acht keer won Trappers. Voor de start van het huidige seizoen speelden de twee ploegen een oefenwedstrijd tegen elkaar. En ook deze won Tilburg: het werd 6-1. Overigens werd die wedstrijd na ruim vijftig minuten gestaakt omdat hardnekkige mist op het ijs het spelen onmogelijk maakte.

PATRICK KLEIN

Het grote verschil met de pre-season game en de wedstrijd van vrijdagavond, zal in de goal van Krefeld plaatsnemen. Naar verwachting zal Patrick Klein, de ‘koningstransfer’ van Krefeld, de goal van zijn team verdedigen. De 27-jarige linkshandige keeper heeft, na vijf jaar gespeeld te hebben in DEL en DEL2, zijn professionele carrière beëindigd en speelt nu voor Krefelder EV, waar hij de sport kan combineren met zijn baan.

NUMMER ÉÉN

Het dubbele duel tegen Tecart Black Dragons afgelopen weekend, leverde Tilburg zes punten op. Hierdoor staat Trappers nu bovenaan de competitie. Saale Bulls Halle staat op de tweede plaats nadat zij afgelopen zondag verloren van Hannover Indians. Het puntenverschil tussen de top vijf is minimaal. Zowel Tilburg als Halle hebben ieder 31 punten, Scorpions, Icefighters en Indians staan elk op 29 punten.

VIJF-PUNTEN-WEEKEND

Krefelder staat momenteel op de elfde plaats met in totaal twaalf punten. Van de dertien gespeelde wedstrijden, verloren ze er negen. Maar afgelopen weekend, in een back-to-back tegen Hammer Eisbären, wonnen ze beide wedstrijden. Het vijf-punten-weekend (zondag werd besloten na een shoot-out) moet de jonge spelers ongetwijfeld goed hebben gedaan.

Voor een goed begin van je weekend koop je je kaartjes op de website van Tilburg Trappers. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur.