Terug naar Nieuws

Stammtisch-avond

Een terugblik en een vooruitblik.

In een goed gevulde businesslounge werd op woensdagavond wederom een stammtisch-avond gehouden. De laatste stammtisch-avond dateerde van 14 mei 2019 en de organisatie van Tilburg Trappers vond dat het weer tijd was voor een nieuwe bijeenkomst. Rond de klok van 20:00 druppelden de laatste mensen binnen en opende Ruud Van Baast de avond voor alle supporters, sponsoren, vrijwilligers en medewerkers van de club.

Gedurende de avond kwamen diverse mensen aan het woord. Zowel Ruud Van Baast, Gerard Arink en Cees Oerlemans praatte de aanwezigen bij en mochten dan zo nu en dan ook een belangrijke vraag uit het ‘publiek’ beantwoorden.

ORGANISATIESTRUCTUUR

Gerard Arink, die voor sommige binnen Tilburg Trappers geen onbekende is, opende met een aantal mooie woorden. Hij had enorm uitgekeken naar deze avond en stelde zich aan de mensen die hem nog niet kenden, voor. De bezoekers luisterden aandachtig toen Gerard over zowel zijn privé leven als over zijn carrière begon te praten. Dankzij die verhalen, kregen de aanwezigen een veel beter beeld van de nieuwe Algemeen Directeur en werd ook duidelijk wat voor soort persoon, bij de club was aangetrokken. Gerard die zichzelf extreem helder en direct vind, gaf aan op welke manier hij sinds een aantal weken de organisatie leidt.

Sinds vorig seizoen is er voor gekozen n.a.v. een onderzoek van een organisatie-adviesbureau, om de organisatie toekomstbestendig te maken. Een aantal functies zijn opgeheven en daartegen over staat dat er ook weer andere functies binnen de organisatie waren bijgekomen. Ondanks de veranderingen is er nog steeds dezelfde begroting en dezelfde kosten. Ruud van Baast noemde het een ‘budget neutrale begroting’.

Ook is er sinds dit seizoen één stichting, Stichting Trappers. Voorheen waren er meerdere stichtingen binnen de club zoals Stichting TOP, Stichting Jeugd etc.Gerard sloot zijn toespraak af met dat hij met iedereen in gesprek wil gaan, die daar de behoefte aan heeft om op die manier gezamenlijk te werken aan een fijne ijshockeybeleving.

SELECTIE

Na afloop van vorig seizoen besloot Ivy Van Den Heuvel te stoppen met Ijshockey, Nardo Nagtzaam en Giovanni Vogelaar zochten de uitdaging buiten Nederland. Brock Montgomery moest helaas afscheid nemen van de club en Nick de Ruijter gaf aan vanwege zijn blessure niet meer te spelen.

Daar tegenover staat het aantrekken van Diego Hofland en Bartek Bison, waar Cees Oerlemans gezocht heeft naar o.a. de ervaring die een spelers als Ivy Van Den Heuvel met zich meenam.

Cees gaf aan nog steeds op zoek te zijn naar Nederlandse spelers. Wel gaf hij aan dat het lastig is om imports ’te vervangen’. Trappers heeft geprobeerd het jongere broertje van Raphael Joly te halen, die heeft te kennen gegeven, in Canada te blijven spelen.

Vanuit de jeugd zijn dit seizoen Tijn Jacobs en NinhoHessels officieel doorgeschoven. Cees Oerlemans gaf de aanwezigen te kennen dat hij vertrouwen had gezien het spel in Heerenveen en de laatste periode in Kassel. Ook dit seizoen zal weer voor prijzen gespeeld worden, werd daar aan toegevoegd. Op de vraag die Cees afgelopen weken veelvuldig op zich afgevuurd kreeg, gaf hij met een lach maar zeker met een serieuze ondertoon aan dat Steve Mason niet komt. Steve Mason zal in Zwitserland blijven, ongeacht of hij een club vindt.

BREDA YETIS

Zoals al eerder bekend is geworden, zal Tilburg Trappers de intensieve samenwerking aangaan met de Yetis uit Breda. Tilburg Trappers 3 gaat onder de naam van Breda Yetis spelen. Dat is noodgedwongen omdat er anders twee teams van dezelfde club in de eerste divisie zouden spelen, wat niet is toegestaan. Daarmee blijft Trappers goed vertegenwoordigd binnen de Oberliga, BeNeleague en de Eerste Divisie. Volgens Trappers is het partnerschap met de buren uit Breda een goede ontwikkeling. Op deze wijze zal het succes van Tilburg Trappers uitstralen in de gehele regio.

SUPPORTERS

Het werd een aantal keren genoemd door meerdere sprekers. De supporters vormen een belangrijke onderdeel binnen de club. Er zijn plannen om de persconferentie na de wedstrijd in de biergarten te streamen. Diezelfde biergarten krijgt een upgrade en zal worden uitgerust met het nodige apparatuur om friet en snacks tijdens wedstrijden te verkopen. De bedoeling is om dit vóór 27 september te realiseren. Om de band te vergroten tussen de supporters en de spelers, zullen na elke wedstrijd een aantal spelers zichzelf richting de biergarten begeven om daar met de supporters gezamenlijk een drankje na de wedstrijd te drinken.

SAMENWERKINGEN

Tilburg Trappers zal actief gaan samenwerken met de ruim 200 sponsoren, goede doelen en NGO’s. Trappers wil het sponsorschap verdiepen. Dit kunnen supporters terug zien in speciale acties tussen bijvoorbeeld de Jumbo op Stappegoor en Stadsbrouwerij 013. Vanuit Amarant zullen vier mensen aan de slag gaan om mee te helpen met de dagdagelijkse taken om op die manier die mensen vastigheid te geven, maar ook het stadion wedstrijd-klaar te maken. Voor de sponsoren zal er ook de mogelijkheid liggen om voorafgaand aan de wedstrijd een hapje te kunnen eten. De maatschappelijke betrokkenheid van Tilburg Trappers zal dit jaar enorme stappen maken, en dat zullen de supporters zeker merken, gaf Gerard aan.

OVERIGE VRAGEN EN OPMERKINGEN

– De verbouwing van het stadion is op dit moment on-hold gezet. Dit omdat de club diverse ontwikkelingen heeft doorgemaakt en zal doormaken.

– De Wintergame. Dat is onderzocht en dat gaat veel geld kosten, enkele tonnen en er wordt op dit moment gezocht naar alternatieve sponsoren. Het plan kan nog steeds doorgaan, maar dat zal dit jaar niet gebeuren.

– Oberliga en de toekomst. Tilburg Trappers heeft een contract met onbepaalde tijd met de DEB.

– Overkapping buiten het stadion en een trapleuning op de vakken. Dit zal onderzocht worden of dit te realiseren is.

– Het volume van de muziek voorafgaand, tijdens de wedstrijd, tussen de periodes en na de wedstrijd zal onderzocht worden of hier iets aan gedaan moet worden. Een aantal supporters hebben last van het volume.

– Het is vanaf dit seizoen mogelijk om via een speciale Ticketpoint-app, je seizoenkaart te delen met een vriend, collega etc. D.m.v. het versturen en intrekken van de persoonlijke barcode, kunnen andere mensen gebruik maken van de seizoenkaart.