Terug naar Nieuws

KASSEL HUSKIES BEZORGT TRAPPERS DERDE NEDERLAAG OP RIJ

Mickey Bastings wacht nog op eerste zege als captain

Tilburg Trappers heeft zondagavond de derde nederlaag op rij in de voorbereiding geleden. De ploeg van coach Bo Subr ging met 6-0 ten onder tegen Kassel Huskies.

En dus moet Mickey Bastings nog ten minste vijf dagen wachten op zijn (mogelijk) eerste zege als aanvoerder van Tilburg Trappers. ‘Natuurlijk is verliezen niet leuk. We hebben nog ruim twee weken tot de start van het seizoen (27 september thuis tegen Moskitos Essen) waarin we de puntjes op de spreekwoordelijke i kunnen zetten’, aldus de nieuwbakken captain.

UNACCEPTABLE

De thuisploeg overrompelde de vice-Oberliga Meister in de eerste periode. In rap tempo en bij vlagen met wervelend spel snelden de Sleehonden naar een comfortabele 4-0 voorsprong bij de eerste dweil. Met een time-out probeerde Bo Subr zijn ploeg nog in het rechte spoor te krijgen, maar tevergeefs. ‘Completely unacceptable’, beschreef de Tsjech zijn gevoel na de eerste twintig minuten zuivere speeltijd. ‘That’s not us. What people saw tonight that’s just not us.’

Bastings onderschreef de zienswijze van zijn oefenmeester over de openingsperiode. ‘Het begin was ver onder de maat. We waren nonchalant, niet bij de les en overal twee tellen te laat. In de pauze zijn er harde woorden gevallen en hebben we zaken recht gezet. We stonden verdedigend beter en creëerden kansen. Dan is het jammer dat je jezelf niet beloond met een doelpunt.’

GEEN ERETREFFER

Ondanks dat Trappers in het vervolg van de wedstrijd zijn huid aanzienlijk duurder verkocht, kon men niet voorkomen dat Kassel in het middenstuk verder wegliep. Waar Ian Meierdres, spelend met een gele blocker, vanghandschoen en legguards, na drie minuten zijn klasse toonde bij een breakaway van Battahar was het even later alsnog 5-0. Richie Mueller, vorig seizoen clubtopscorer in Kassel met 26 goals en 51 punten, velde het vonnis. Nieuwkomer Ben Duffy strooide met zijn zesde treffer in zeven oefenduels nog wat extra zout in de Tilburgse wonden.

Toch wenste Trappers zich niet naar de slachtbank te laten leiden. Echter, men vocht vooral tegen zichzelf. Het raffinement in de aanval ontbrak en zelfs een tweetal overtalsituaties bleken niet aan de Tilburgers besteed. In het slotstuk haalde de thuisploeg, die vrijdag met een derby tegen Löwen Frankfurt aan het DEL2 seizoen begint, de voet verder van het gaspedaal. Diego Hofland was namens Trappers nog het dichtst bij de eretreffer, maar zijn inzet vloog net over het doel van Huskies (backup) goalie Leon Hungerecker.

DUISBURG

Net zoals vorig jaar staat Tilburg na drie zware oefenduels nog met lege handen. ‘Met uitzondering van de eerste periode van vanavond hoeven we ons niet te schamen’, vond Mickey Bastings. ‘We hebben dan wel nog geen duel gewonnen, maar echt wel goede wedstrijden neergezet. Dit soort ontmoetingen zijn prima leermomenten. En in onze competitie komen we geen teams van het kaliber Bremerhaven of Kassel tegen.’

Komend weekend wacht de dubbele krachtmeting met Füchse Duisburg. Vrijdagavond (aanvang 19.30 uur) uit in de Jomizu-Arena en twee dagen later, als onderdeel van de Open Dag, de return in de Kruikenstad. ‘I’ll run through some video analysis tonight and tomorrow. We’ll have three practice sessions this week. We need to make sure everybody’s on the same page on Friday and Sunday’, vatte Bo Subr zijn opdracht voor de komende week kort en bondig samen.

Fotoalbum: JMD Photographie