Terug naar Nieuws

Trappers op bezoek in Kassel

Laatste test Huskies voor begin DEL2 seizoen

Tilburg Trappers slaagde er afgelopen weekeinde niet in zijn eerste overwinning tijdens de Thialf Icehockey Cup te boeken. Een 3-1 nederlaag tegen Iserlohn op zaterdag werd gevolgd door een geflatteerde 7-2 verliespartij tegen Fischtown Pinguine. Zondag wacht de derde krachtmeting in de voorbereiding. Tegenstander is EC Kassel Huskies.

GESCHIEDENIS

Op 19 februari 1977 werd ESG Kassel opgericht, maar sinds 1994 draagt men als bijnaam ‘Huskies’. Net zoals bij talloze andere teams in het ijshockey bij onze Oosterburen wordt ook de geschiedenis van het Kassels ijshockey gekenmerkt door financiële problemen. De huidige organisatie bestaat sinds 2010. Sportief beleefde men zijn grootste successen in 1997 (vice-kampioen) en 2004 (winnaar Duitse Beker).

THUISBASIS

De Eissporthalle Kassel is vanaf Opening Day de thuishaven van de Huskies. De hal biedt plaats aan 6100 mensen, waarbij er 2720 zittend een plaats kunnen vinden. Tijdens het reguliere seizoen en de play-offs passeerden vorig seizoen 90.899 toeschouwers de kassa’s, een gemiddelde van bijna 3250 fans per wedstrijd.

COACH

De ploeg staat onder leiding van Tim Kehler. De 48-jarige Canadees uit Victoria, British Columbia, werkte vanaf 2002 bij verschillende clubs in het Noord-Amerikaanse juniorenijshockey. In 2011 werd hij verkozen tot beste trainer in de British Columbia Hockey League. Daarna nam hij de wijk naar Hongarije waar hij het bondscoachschap combineerde met een baan bij Miskolci Jegesmedve. Een jaar later verhuisde hij naar Frankfurt (DEL2) waar hij tweeënhalf seizoen hoofdcoach was. Na een kort uitstapje naar Salzburg (Oostenrijk) nam hij in november 2018 het stokje over van Bobby Carpenter in Kassel.

GEDAANTEVERWISSELING

Een zevende plaats was afgelopen ijshockeyjaargang het eindstation voor ‘de Sleehonden’. Het gat met nummer zes EC Bad Nauheim bedroeg 15 punten. Om aansluiting te krijgen bij de top-6 onderging de selectie van coach Tim Kehler een ware gedaanteverwisseling. Liefst 20 spelers verlieten de stad gelegen aan de Fulda-rivier. ‘Groter, sneller, agressiever en met meer diepte’, zo karakteriseerde de Canadees zijn troepen bij de jaarlijkse persdag.

Veel wordt verwacht van de Canadezen Corey Trivino (vorig seizoen goed voor een punt per wedstrijd) en Justin Kirsch (overgekomen vanuit Heilbronn met 31 goals en 65 punten in 55 duels). Meest bekende nieuwkomer in Kassel is echter Nathan Burns. De Canadese center uit Edmonton verdedigde de afgelopen twee seizoenen de kleuren van MEC Saale Bulls Halle. In zes ontmoetingen met Trappers tekende hij voor een goal en vier beslissende passes.

PRESEASON

Als de resultaten in de oefencampagne voor de Huskies, die op vrijdag 13 september het seizoen openen met een thuisbeurt tegen verliezend finalist Löwen Frankfurt, een voorbode vormen voor de komende ijshockeyjaargang dan zit het met de ambitie om aan te haken bij de top-6 wel snor. Vier zeges in zes oefenduels tegen gerenommeerde tegenstanders als Crimmitschau, Herne, Duisburg en het Tsjechische Karlovy Vary zijn resultaten waarmee je thuis kunt komen. Vrijdagavond won men eenvoudig in Halle met 7-1.