Terug naar Nieuws

PRE-SEASON: FÜCHSE DUISBURG vs. TILBURG TRAPPERS (4-8)

EERSTE OEFENWINST VOOR TILBURG TRAPPERS

Mickey Bastings beleefde vrijdagavond zijn eerste winstpartij als nieuwe teamcaptain in Duisburg. De Tilburgers  hadden weinig moeite met Füchse Duisburg, dankzij o.a. een hattrick van Diego Hofland. Na een reeks nederlagen op rij tegen teams uit hogere divisies, kon er nu een overwinning worden gevierd.

Vorig seizoen lukte het Füchse maar één keer om Trappers een halt toe te roepen. Tijdens de andere drie ontmoetingen had Duisburg niets in te brengen en wonnen de Tilburgers met volle overtuiging. Vrijdagavond scoorde het team van Bo Subr er weer stevig op los. Füchse Duisburg werd in eigen huis aan de kant gezet, het werd 4-8.

BALANS

Het was alweer een flinke tijd geleden dat beide clubs tegenover elkaar stonden. Het was voor beide teams in het begin daarom vooral aftasten. Pas na enkele schoten op doel heen en weer, kwam Füchse op voorsprong via de Canadese Import Matt Abercrombie. Trappers had een aantal minuten nodig om het antwoord daarop te geven. Het was Jonne De Bonth die de stand uiteindelijk gelijk trok.

EENRICHTINGSVERKEER

In de tweede periode was het vooral Tilburg Trappers die de dienst uitmaakte. De goalie van Füchse Duisburg lag de tweede periode zwaar onder druk. Füchse stond nog geen halve minuut op het ijs na de eerste pauze of goalie Renkewitz mocht de puck uit zijn goal vissen. Het was Danny Stempher die tijdens een overtalsituatie met zijn goal, Trappers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. Uiteindelijk is Trappers die voorsprong de hele wedstrijd niet kwijtgeraakt.

Vervolgens ging Duisburg niet zorgvuldig om met de powerplays waardoor Trappers op voorsprong bleef staan. Na ruim een halve wedstrijd spelen werd de voorsprong voor de Tilburgers vergroot via Bartek Bison die daarmee zijn eerste doelpunt in het blauw-geel scoorde. In de slotfase van het middenstuk was het Diego Hofland die tegen zijn oude club scoorde en voor het eerst voor zijn nieuwe team scoorde. Met een riante 1-4 voorsprong werd er voor de laatste keer gepauzeerd.

HATTRICK

Ook in het slotstuk, met vanaf dat moment in het Tilburgse doel goalie Wim van den Hout,  duurde het niet heel lang voordat Trappers wederom tot scoren kwam. Het was Reno De Hondt die de voorsprong naar 1-5 vergrootte. Nog geen 20 seconde later gaf Füchse weer een teken van leven. De Russische Duitser, Artur Tegkaev gaf daarmee aan dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Kort daarna was dat dus wel. Trappers profiteerde vervolgens van twee straffen door in beide powerplays tot scoren te komen. Nadat Mitch Bruijsten wederom de marge op vier doelpunten zette, was het vier minuten later wederom Diego Hofland die raak schoot. Zo stond het ineens 2-7. Vervolgens sloeg de irritatie toe bij de mannen uit Duisburg. Dat leidde tot een opstootje wat uiteindelijk tot een powerplay voor Duisburg leidde. Füchse ging deze keer dan wel zorgvuldig om met hun powerplay. Dat zorgde voor de 3-7 aansluitingstreffer die door de Tsjechische import Pavel Pisarik werd gescoord.

Uiteindelijk werd de winst veilig gesteld door oud Füchse speler, Diego Hofland. Met dat doelpunt, maakte Diego zijn hattrick compleet. Füchse Duisburg kwam in de slotfase nog één keer tot scoren via de vanuit-Kassel-Huskies-gehuurde Lasse Bödefeld. Daardoor werd de eindstand uiteindelijk 4-8 in het voordeel van Tilburg Trappers.

Zondag, 15 september staat de return op het programma. Als afsluiting van de Open Dag, komt Füchse Duisburg op bezoek in Tilburg. Deze wedstrijd is voor iedereen gratis te bezoeken.

Wedstrijdsheet