Terug naar Nieuws

PRE-SEASON: TILBURG TRAPPERS vs. FÜCHSE DUISBURG (6-3)

TRAPPERS WINT OOK VAN FÜCHSE IN EIGEN HUIS OP DE OPEN DAG.

SELFIES EN HANDTEKENINGEN

Op zondagochtend startte om 11:00 de open dag. Supporters, sponsoren en andere nieuwsgierigen beleefden op Stappegoor een mooie dag. Naast dat het ijs voor jong en oud beschikbaar was gesteld, kon men op de open dag ook in de spelersbus en in de kleedkamer een kijkje nemen. Zowel op het ijs als in de kleedkamers konden fans een handtekening en een foto van hun favoriete speler scoren. Ook werd er een wedstrijd gespeeld tussen de jeugd van Tilburg Trappers en Füchse Duisburg.

Naast de activiteiten en de jeugdwedstrijden werd er ook nog de return tussen Tilburg Trappers en Füchse Duisburg gespeeld. Gezien het spelbeeld van de wedstrijd in Duisburg, was Trappers ook verplicht om in eigen huis met de club uit Duisburg af te rekenen. Trappers won, maar had daar meer moeite mee dan afgelopen vrijdag. Het werd zondag 6-3.

EVENWICHT

Hoewel het dezelfde tegenstander was, werd het wel een compleet andere wedstrijd dan afgelopen vrijdag. Al vrij vroeg kreeg Füchse een straf te verduren waardoor Trappers de openingstreffer in een overtal situatie kon maken. Ondanks diverse doelpogingen, ging de puck er niet in. Pas toen Füchse Duisburg weer compleet was, lukte het Max Hermens de 1-0 te scoren. Waar trappers de kansen tijdens hun powerplay liet liggen, liet Füchse er geen gras over groeien. Na negen minuten spelen, speelde Trappers met 3 tegen 5. Daar wist Duisburg gretig gebruik van te maken. Binnen iets meer dan een minuut veranderde de 1-0 voorsprong naar een 1-2 achterstand. De Zwitserse Duitser Mathias Müller en de Tsjechische Duitser, Robin Slanina waren beiden trefzeker.

Jonne De Bonth mocht een paar minuten voor het einde van het openingsstuk de gelijkmaker achter zijn naam zetten. Jonne wist in een man-meer-situatie zonder te aarzelen de puck binnen te wippen. De man-meer-situatie ontstond toen Duisburg een overtreding maakte en Ian Meierdres zich naar de bank had gehaast. De 2-2 van De Bonth was tevens de tussenstand na één periode.

DANNY STEMPHER

In het middenstuk schoten beiden teams met enige regelmaat op goal. De pucks gingen er aan beide kanten niet in. Zelfs in powerplays lukte het beiden teams niet tot scoren te komen. Toch lukte het alleen Danny Stempher om daadwerkelijk de puck binnen te schieten. Twee keer was hij trefzeker waardoor het na 40 minuten spelen, 4-2 stond.

ONMOGELIJK DOELPUNT

In de laatste periode was het vooral Tilburg Trappers dat het initiatief nam. Het begon al met een onmogelijk doelpunt van Kilian Van Gorp. Van Gorp schoot vanuit een zeer lastige hoek. Echter leek de puck via de goalie, in de goal van Duisburg te vallen. Op het gezicht van Van Gorp was vooral af te lezen dat hij het doelpunt ook niet had verwacht.

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, werd er steeds harder gespeeld. De straffen die Füchse daardoor kreeg, zorgde ervoor dat de aansluitingstreffer lang op zich liet wachten. Vooral Trappers had de overhand in de derde periode. Alleen in een uitbraak van Duisburg, kwam de club uit het westen van Duitsland tot scoren. In een ware scrimmage tikte Maximilian Schaludek de 5-3 binnen. In de slotfase maakte Danny Stempher zijn hattrick compleet door de 6-3 binnen te schieten. De 6-3 kwam tot stand na een prima een-tweetje tussen Reno De Hondt en Danny Stempher.

De tweede winst in de oefencampagne van Tilburg Trappers is een feit. Aankomende donderdag kan Tilburg Trappers de oefencampagne afsluiten door in eigen huis Eisbären Regensburg te verslaan. De week erna begint de competitie op vrijdagavond op Stappegoor tegen de Moskitos uit Essen.

Wedstrijdsheet