Terug naar Nieuws

Regensburg laatste halte voor seizoenstart

Oberliga Süd ploeg kent uitstekende voorbereiding

Na de dubbele winst in de oefenduels met Füchse Duisburg wacht vanavond (aanvang 20.00 uur) voor Tilburg Trappers een weerzien met een oude bekende, Eisbären Regenburg. Een laatste krachtmeting voor de manschappen van coach Bo Subr voordat vrijdag 27 september het vijfde Oberliga seizoen begint met een thuisbeurt tegen Moskitos Essen.

GESCHIEDENIS

IJshockey kent een lange geschiedenis in de Oberpfalz. In 1962 werd er voor het eerst gespeeld op het bevroren water. De huidige organisatie bestaat sinds 2017. Sportief beleefde men zijn hoogtepunt in 2005 toen men tot de halve finale van de DEB Pokal reikte.

REPRISE

De vice-Oberliga Meister maakte in de play-offs van de ijshockeyjaargang 2017-2018 korte metten met Regensburg. In de tweede ronde werden de Eisbären met 3-0 (3-2 en 4-1 in eigen huis en 2-4 in de Donau Arena) aan de kant werd gezet.

COACH

Waar Bo Subr al vijf jaar de scepter zwaait in de Kruikenstad, is Igor Pavlov al geruime tijd de technisch eindverantwoordelijke in Regensburg. De 54-jarige Let nam in januari 2018 het stokje over van Joseph ‘Peppi’ Heis. Onder Pavlovs’ leiding kwalificeerde de Eisbären zich twee keer voor de play-offs. In 2017 vond men zijn Waterloo zoals gezegd in Tilburg, terwijl afgelopen jaar Herner EV de Roodwitten een halt toeriep.

TOMAS SCHWAMBERGER

Een uitschakeling in de eerste play-off ronde was niet hetgeen men verwachtte in Regensburg. Om een gooi naar promotie te doen, haalde men drie jonge aanvallers naar Beieren. Filip Reisnecker keerde na een Noord-Amerikaans avontuur (Mississauga Steelheads in de Ontario Hockey League) terug in de Domstadt. Tevens maakte Michail Guft-Sokolov de overstap van divisiegenoot EHC Waldkraiburg.

De derde nieuweling (en tevens degene die de beste indruk in de oefencampagne achterlaat) is Tomas Schwamberger. De 20-jarige forward, in bezit van zowel een Duits als Tsjechisch paspoort, komt uit de jeugdopleiding van Spartak Praag. Hij tekende in de voorbereiding voor maar liefst 8 van de 30 Eisbären treffers. Meest opvallend was de hattrick in de met 4-5 na verlenging gewonnen oefenpot tegen het Oostenrijkse Adler Kitzbühel.

PRESEASON

Voor Regensburg betekent het duel met Trappers al de tiende ontmoeting in de voorbereiding. De ploeg van Pavlov, die op vrijdag 27 september het seizoen opent met een uitbeurt tegen Deggendorfer SC, won zeven van de eerdere negen oefenduels. Enkel tegen EV Landshut en Dresdner Eislöwen (beiden DEL2) moest men een nederlaag slikken. Na de wedstrijd in Tilburg wacht in het weekend nog een dubbele confrontatie met Herner EV (vrijdag uit en zondag in Regensburg).