Terug naar Nieuws

Samen sterk, Transfer shutdown

De uitzonderlijke situatie waarin we ons allemaal sinds kort bevinden, vereist ook buitengewone maatregelen die zo nog nooit eerder nodig waren.

Daarom hebben de ijshockeyclubs van de Oberliga Nord aan het eind van de week een telefonische vergadering georganiseerd om de huidige situatie te bespreken en een plan voor te bereiden voor een gezamenlijke reactie.

Allereerst willen we iedereen met klem vragen om verstandig te zijn en zich te houden aan de richtlijnen en instructies van de overheid. Blijf thuis, houd rekening met je medemensen en help de verspreiding van deze crisis te vertragen!

In het verdere verloop werden de vertegenwoordigers van de clubs het eens over gemeenschappelijke oplossingen, niet alleen om wat zekerheid te waarborgen in de huidige situatie, maar ook om in de toekomst na de corona-crisis beter te kunnen werken.

Hieronder valt onder meer de verlaging van kosten voor elke club door bijvoorbeeld zaken als administratiekosten, spelerssalarissen en bijkomende kosten net als heffingen en andere vergoedingen kritisch tegen het licht te houden.

De Oberliga heeft de afgelopen jaren veel aan kwaliteit gewonnen, biedt ondertussen aantrekkelijk ijshockey en heeft zich als merk gevestigd. Dit beeld wordt bekrachtigd door de samenwerking van de clubs in tijden als deze in de vorm van zo’n bijeenkomst.

Marketing en presentatie van de competitie moet in de toekomst een prioriteit zijn voor alle leden.

Om de komende weken in de huidige situatie wat rust te brengen, heeft iedereen ingestemd dat er vanaf nu tot 30 april geen transfers en contractbesprekingen zullen plaatsvinden.

Alle clubs moeten de kans krijgen om hun financiële positie te versterken en de economische uitdagingen en verplichtingen onder ogen te zien voordat de spelerscarrousel in de zomer weer begint te draaien.

We zijn ervan overtuigd dat we deze crisis samen kunnen overwinnen, zodat ons komend seizoen weer veel emotionele ijshockey hoogtepunten te wachten staan!