Terug naar Nieuws

Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers (6-3)

TRAPPERS WEET EERSTE UITWEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN NIET TE WINNEN

Voor het eerst dit seizoen mocht Trappers weer de bus in voor een competitieve uitwedstrijd. Rustig opbouwen zat er niet in want Saale Bulls in Halle was de tegenstander van deze eerste regenachtige herfst zondag. Na een lange busreis mochten de mannen van Dave Livingston het ijs op om tegen het altijd stugge Saale Bulls te spelen. Ook deze editie was geen uitzondering op de regel. Tilburg Trappers had moeilijk om hun eigen spel te maken en te houden. Het werd een geflatteerde 6-3 overwinning voor de thuisploeg.

FRUSTRATIE

Al vanaf de puckdrop leek alles erop dat Saale Bulls er op was gebrand om de drie punten in Halle te houden. Alles leek daarvoor te moeten wijken. Een ongelukkige ‘eigen goal’ waar Noah uit de rebound de puck met de schaats tegen Ian zijn schaats aantrapt die vervolgens in de goal terechtkomt, werd Saale Bulls geholpen om het begin te maken om de drie punten in Halle te houden. Wat ook meehielp waren de iets te makkelijk gegeven straffen waardoor het na nog geen tien minuten spelen al 3-1 voor Halle stond. Het lukte Max Hermens  tussen twee powerplays van Halle door, een tegendoelpunt te maken.

De gemoederen liepen hoog op waardoor Brett Bulmer orde op zaken stelde en Guran Christian alle ‘hoeken’ van het ijs liet zien. Het heerlijke knokpartijtje leek even de rust doen wederkeren waardoor Trappers zich weer op de wedstrijd kon focussen.

We krijgen in de eerste periode twee hele makkelijke goals tegen. Zij zijn een team dat blijft vechten en doorgaan. Vooral 5 op 5 waren wij veel beter dan zij. We kregen te makkelijke straffen tegen en daardoor kwam er ook wat frustratie. Een aantal straffen waren terecht, maar er waren er ook een aantal makkelijk gegeven. We vechten daar al 7 jaar tegen. Voor ons viel het kwartje telkens verkeerd, en bij hen goed” aldus captain Mickey Bastings na de wedstrijd.

ROLLEN OMGEDRAAID

In de tweede periode liet Tilburg Trappers zien veel beter te zijn dan de gastheren. Waar het in de eerste periode Trappers telkens niet meezat, leek dat in de tweede periode vooral voor Halle niet mee te zitten. Dankzij een ontzettend mooi geplaatst schot, bracht Ties Van Soest zijn team terug in de achtervolging. Echter mocht Halle het een aantal minuten later weer met een man meer proberen. Ook dat lukte. Voor de derde keer die avond schoot Halle tijdens de powerplay raak.

Een moment waarin Trappers niet oplette kwam de puck voor Ian Meierdres langs en wist Niklas Hildebrand op het moment dat de buzzer kwam, de puck alsnog binnen te tikken. Er werd protest gevoerd, maar tevergeefs. De goal zou zijn gescoord op 39 minuut en 59 seconden. Wie onder andere protest aanvoerde was captain Mickey Bastings. Op de weg terug in de bus zei Bastings het volgende; Een discutabele goal. We horen de buzzer, dan wordt er gescoord en dan wordt ie goedgekeurd. Maar zo’n doelpunt moet je niet in de laatste minuten tegen krijgen, als je zelf aan het jagen bent op een doelpunt. Dat doelpunt heeft ons misschien wel genekt.”

SLOTOFFENSIEF

Trappers moest het in de slotperiode laten zien. Met een 5-3 achterstand en een volledige periode te spelen hoeft dat voor Trappers normaal gezien geen probleem te zijn. Toch lukte het Halle om tot het laatste moment te vechten voor de winst. Echter leek het niet de avond van Trappers te zijn om daar verandering in te brengen. Met Ian Meierdres naar de kant werd in de slotfase nog wat geforceerd. Desondanks belandde de puck anderhalve minuut voor het einde in de lege goal. Daardoor werd de eindstand 6-3 in een wedstrijd waar het Trappers niet mee zat.

NEXT MATCHES

Vrijdag speelt Trappers in Diez en zondag ontvangt Trappers, Crocodiles uit Hamburg. Mickey Bastings blikt alvast positief vooruit. “Er is niets aan de hand. We hoeven niet bij de pakken te gaan neerzitten. Het seizoen is nog lang en als je kijkt naar de wedstrijd tegen Halle. Wij waren 5-op-5 veel beter en hadden meer kansen. We krijgen als het goed is Reno de Hondt terug. Reno is een belangrijke speler.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie