Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers – Herforder EV (4-1)

TILBURG TRAPPERS WINT MOEIZAAM DUEL MET HERFORDER

Trappers won vrijdagavond 1 oktober op lastige wijze van Herforder Ice Dragons. Een mix van frustratie, miscommunicatie en bepalende momenten lag daar aan ten grondslag. Zo moest Max Hermens twee keer brommen, kwam de ploeg met te veel spelers het ijs op na een wissel en zat het spelverloop lang niet altijd mee. Desondanks wisten man in vorm Hofland en de ervaren Van Oorschot orde op zaken te stellen.

Trappers begon aan de eerste periode met een natuurlijk soort overmacht in de eerste twee speelminuten. Het duurde dan ook niet veel langer of de man in vorm Diego Hofland trof het net. Aangevers Danny Stempher, Mickey Bastings en de andere spelers maakten het tot een echte teamgoal: eentje uit het boekje. Toch wist Trappers de overmacht verder niet uit te drukken in goals. Een solo van Brett Bulmer strandde op de puik keepende goalie Philip Lehr. Tijdens een powerplay van Herforder ­– vanwege een straf voor Kilian van Gorp – is het heel even billen knijpen voor de thuisploeg. Herforder acteerde echter als zijnde in een dronken schiettent; de pucks vlogen vooral naast. Het driedubbele vuur dat wel tussen de palen ging, pareerde goalie Ruud Leeuwesteijn ogenschijnlijk makkelijk. Verder, op een fraaie onderschepping van Noah Muller na, waarna Delaney Hessels wederom op Lehr stuitte, was het vooral wachten op spektakel. Dat het tot dan toe de wedstrijd van de beide keepers was, zei genoeg.

Onnodig gezichtsverlies

Het tweede bedrijf startte met een vlammend schot van Danny Stempher, dat goalie Lehr echter klemvast pakte. Even later plukte Giovanni Vogelaar de puck fraai uit de lucht met de hand. De kans die daarop volgde werd niet afgemaakt door Max Hermens. Waar hij daar ongelukkig was, kwam hij luttele momenten erna via een rebound toch op het scorebord: 2-0. Wat volgde, was een rommelige periode waarin Trappers in ondertal kwam door een straf vanwege ‘te veel spelers’ op het ijs. Trappers hield stand, maar moest vlak na de straf toch de aansluitingstreffer slikken. Björn Bombis vond het net achter goalie Leeuwesteijn. Even liep het voor geen meter. Bulmer uitte zijn frustratie hoorbaar op de boarding. Toen, in een flits, kon Hermens opeens alleen op Lehr af. In zijn sprint werd hij echter gehaakt, waardoor een penaltyshot de uitkomst was. De één-op-éen werd gemist door Trappers nummer 81. Ook bij hem sloeg de frustratie toe: vlak voor het einde van de tweede periode moest hij op de strafbank plaatsnemen vanwege tripping. Het bleek alom illustratief voor de wedstrijd.

Frustratie

Tijdens de eerste minuten van de derde periode kwam Trappers in een dubbele powerplay terecht. De thuisploeg drong aan via Bulmer en Van der Schuit, maar het resulteerde niet in extra goals. In een flitsende dubbele één-twee tussen Hofland en Hermens wist laatstgenoemde niet te scoren. Het spande er echt om of het gelijk werd. Van Oorschot liet dat met zijn ervaring niet toe. Hij gaf de bevrijdende 3-1 van afstand. Herferdor-goalie Lehr kon de streep van Trappers nummer 44 niet keren. Daarna maakte Hermens het andermaal spannend; dit keer door zijn tweede straf van de avond uit te zitten. Een brok frustratie door een gemiste kans leidde tot een check tegen de boarding. Hij moest brommen. Trappers overleefde de ondertalsituatie. Na een time-out die door de gasten was aangevraagd, zorgde Hofland voor de definitieve beslissing: 4-1.

AUTEUR: ARTHUR OTTENHOF

Man of the Match

Jordy van Oorschot | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet, samenvatting en persconferentie