Terug naar Nieuws

Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers (1-8)

TRAPPERS NAAR RUIME WINST IN LAATSTE WEDSTRIJD VAN HET JAAR

Revanche, daar is Tilburg Trappers donderdag, op uit, in de laatste wedstrijd van het jaar. Twee dagen eerder is er een nederlaag tegen laagvlieger Krefeld. Winnen van Rostock Piranhas, donderdag, zou moeten lukken. Trappers won de laatste ontmoeting vijf weken geleden dan maar nipt, de Tilburgers hebben nou eenmaal een bredere, sterkere selectie. En willen iets goedmaken.

De eerste paar minuten gaat het spel heen en weer zonder dat een van beide ploegen echt gevaarlijk wordt. Na een minuut of zes aftasten, probeert Trappers het tempo omhoog te gooien. Het levert nauwelijks kansen op.

Die moeten er vlak erna wel komen als Trappers de eerste power play (Constantin Koopmann, holding) van de wedstrijd krijgt. De Tilburgers dringen zeker aan, maar het vizier staat niet op scherp. Dat staat het na dik tien minuten spelen wel. Brett Bulmer krijgt de puck vlak voor het doel, draait weg bij zijn tegenstander en schiet binnen.

Rostock is daarna een keer echt gevaarlijk, een goede vier minuten voor het einde van de eerste periode. Goalie Ruud Leeuwesteijn ziet het afstandsschot pas laat maar redt goed.

MOOIE ACTIE

Met nog twee minuten te spelen, zien we nog een mooie actie van Kevin Bruijsten. In volle vaart draait hij voor de goal weg, passt de puck door zijn benen op zichzelf, maar kan hem daarna niet achter Rostockgoalie Lucas di Berado krijgen. Het blijft dus 0-1.

Rostock knalt de tweede periode uit de startblokken en maakt binnen een minuut gelijk. Lukas Koziol is de Tilburgse verdediging net te snel af en veegt de puck achter Leeuwesteijn.

AFSTAND NEMEN

In de minuten erna lijkt Rostock door te drukken maar het is Trappers dat op voorsprong komt -via Bartek Bison- en daarna -via Diego Hofland- afstand neemt. Vooral bij die laatste goal laat Trappers het er zo simpel uitzien. Met drie man opstomen, precies op tijd afspelen en Hofland die strak afwerkt. En dan lijkt het echt hard te gaan als Max Hermens er halverwege de tweede periode 1-4 van maakt.

Drie Tilburgse doelpunten in nog geen vier minuten. Trappers is na een wat minder scherp begin aan de periode ineens klaarwakker. Iedere uitbraak is gevaarlijk en goalie Lucas di Berado wordt flink onder vuur genomen. In totaal krijgt hij in de tweede periode 22 schoten op doel te verwerken.

HARD VANAF LINKS

En ook in de derde periode krijgt de Rostockgoalie heel wat op zich afgevuurd. Op de inzet van Jonne de Bonth -hard vanaf links binnengeschoten- heeft Di Berado geen antwoord. En zo zijn we nog geen drie minuten in de derde periode bezig en staat het 1-5.

Trappers blijft de rest van de periode op zoek naar goal nummer zes. De Tilburgers zijn meerdere keren dichtbij maar het duurt uiteindelijk tot bijna vier minuten voor tijd voordat de zesde valt. Noah Muller krijgt de goal op zijn naam.

TRAPPERS’ LAATSTE

En als nummer zes erin ligt, duurt het niet lang voordat het ook 1-7 is. Max Hermens scoort 44 seconden na de 1-6. Trappers krijgt dan voor de vierde keer deze wedstrijd een power play. En waar het de andere drie keer niet lukt, scoort Tilburg nu wel met een man meer. Reno de Hondt maakt Trappers’ laatste van 2021 en zorgt ervoor dat er een 1-8 einstand op het bord staat.