Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

Trappers knallend het jaar uit tegen Rostock Piranhas

Gaat Trappers knallend het jaar uit, of loopt 2021 met een sisser af voor de Tilburgers? Vanavond komen ze voor het laatst dit kalenderjaar in actie tegen Rostock Piranhas. Met het verlies tegen Krefeld nog vers in het geheugen, zal Trappers zich wapenen tegen onderschatting en vanaf de eerste minuut met honderd procent focus moeten spelen.

SPANNENDE STRIJD

Twee keer eerder dit seizoen speelden Piranhas en Trappers tegen elkaar. Beide wedstrijden eindigden in een overwinning voor Tilburg. Maar er is al een duidelijk verschil in de eindstand te zien tussen het eerste en tweede duel. In de openingswedstrijd van het seizoen op 26 september werd het 9-4 in Tilburg. Afgelopen maand haalde Tilburg nipt de punten binnen en werd het op 21 november 3-4 in Rostock.

Die laatste wedstrijd tegen Rostock was een spannende strijd, waarin Piranhas uit de startblokken knalde. “We hebben vol gas gespeeld en hadden veel kansen. Helaas was het niet genoeg. Maar we hebben laten zien hoe we kunnen spelen en zijn ook van plan dat te blijven doen,” beloofde coach Chris Stanley toen na de wedstrijd.

BIJZONDERE UITSLAGEN

Afgelopen dinsdag haalde Piranhas hun grootste overwinning dit seizoen: het werd 0-9 tegen Hammer Eisbären. Die avond was sowieso een bijzondere avond qua uitslagen in de Oberliga Nord. Van de top zes teams, verloren er vier dinsdag. Saale Bulls Halle verloor van Icefighters Leipzig, Hannover Scorpions van Black Dragons Erfurt en Crocodiles Hamburg van Hannover Indians.

FOCUS!

Dinsdag verloor ook Trappers, in eigen huis, van Krefelder EV met 2-4. Een wedstrijd van ‘snel vergeten en doorspelen’. Coach Dave Livingston had zijn strijdplan voor de rest van de competitie al snel klaar. In de persconferentie van Sprade TV zei hij direct na de wedstrijd: “We can’t wait until the end of a game before we start playing our best. It doesn’t work that way. We have to get that into our heads. So no more days off, we have to keep focused!”

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Raymond van der Schuit en Alexei Loginov.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.