Terug naar Nieuws

Reno op zomerkamp

Reno de Hondt geniet van week trainen in Montreal

Een kleine vier weken voor de eerste ijstraining in Dordrecht (22 augustus) wacht voor Reno de Hondt eindelijk zijn langverwachte zomervakantie. De 21-jarige center zette vorige week zondagochtend voet op Nederlandse bodem na een week trainingskamp in het Canadese Montreal en vloog dezelfde dag nog door naar Mallorca.

‘Hockey is not just a game, it’s our game’. Deze gevleugelde uitspraak beschrijft de passie voor ijshockey in the True North. ‘Van de stad zelf heb ik niet veel gezien, maar het was een super ervaring’, vertelt De Hondt. ‘Wij roepen wel eens dat we hard moeten trainen. Echter, wat ik daar heb gezien en meegemaakt, is echt ongelofelijk. De intensiteit waarmee in Canada getraind wordt, staat in geen verhouding tot oefensessies hier’.

Nu logen de namen van de jongens waarmee Reno op het ijs stond er ook niet om. ‘De bekendste voor ons Nederlanders was zonder twijfel Daniel Sprong. Maar ook Jake Guentzel (center/leftwinger bij Stanley Cup winnaar Pittsburgh Penguins) en verschillende ploeggenoten van Daniel bij Charlottetown Islanders (Québec Major Junior Hockey League) waren enkele dagen van de partij’.

Het Summercamp was een initiatief van Daniels vader, Hannie Sprong. De vroegere verdediger van Amsterdam woont sinds 2005 in Montreal. ‘Alles wat tot in de puntjes verzorgd’, complimenteert De Hondt de organisator van het camp. ‘Hannie had een week lang ijs gehuurd en we kregen drie uur per dag training van een skill-trainer van de Penguins. Daarnaast hadden we ook nog twee uur off-ice training’.