Terug naar Nieuws

Preview: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

Come fear the deer op Halloweenzondag tegen Hannover Scorpions!

“Trick or treat!?” Het is dit weekend Halloweenzondag, dus maak je borst maar nat: time to fear the deer!! Of tegenstander Hannover Scorpions zich sidderend van angst zal buigen voor Trappers of dat Tilburg alle ‘tricks’ uit de kast moet halen om de beloning toe te eigenen: het wordt sowieso een zinderende strijd tussen Oberliga’s beste teams!

Het kan niet anders gezegd worden: Hannover Scorpions is vlammend aan de competitie begonnen, met uitslagen als 11-4 en 11-1 in hun voordeel. Vorig weekend verloor HSC voor het eerst dit seizoen: in een intense wedstrijd tegen Icefighters Leipzig. Volgens coach Tobias Stolikowski was het ontbreken van ook maar een greintje geluk die avond de boosdoener.

ERVARING

Net als vorig jaar heeft Scorpions dit jaar het doel om kampioen te worden en door te stromen naar DEL2. Niet zo gek dus dat vooral veel spelers met DEL- en DEL2-ervaring dit jaar voor de club op het ijs staan. Een kleine greep uit de ervaren spelers: Tyler Gron (Bayreuth Tigers, DEL2), Michael Hammond (Lausitzer Füchse, DEL2) en Patrick Klöpper (Krefeld Pinguine, DEL).

GOALIEFIGHT

Naast deze krachtpatsers zal Trappers wellicht wederom uit moeten kijken voor Scorpions’ keeper. Twee seizoenen geleden liep het al eens uit de klauwen toen toenmalig goalie Enrico Salvarani vanuit zijn doel kwam aangestormd om Ruud Leeuwesteijn klappen te verkopen. Dit seizoen was het Brett Jaeger die twee weken geleden een sprintje trok en zich op de goalie van Hannover Indians stortte. Coach Stolikowski noemde het naderhand een ‘spektakel voor de toeschouwers’ en zei dat prima te vinden: “Ach, daar heb ik niets op tegen.” Overigens kwam Salvarani destijds van een koude kermis thuis, blijkbaar is Leeuwesteijn op dat vlak ook moeilijk te verslaan.

WINNING MINDSET

Trappers is hoe dan ook klaar voor de confrontatie. Brett Bulmer zei afgelopen week alle vertrouwen in zijn team te hebben. “There’s a winning mindset in this team. We want to be number one this season and if you want to be the best team in the league, you have to show that every night.” Kortom, zowel de inzet als de klasse is zondag torenhoog. Dit kan niet anders dan een geweldige wedstrijd worden. Koop dus nu je kaarten voor zondagmiddag voor een ijshockeywedstrijd vol ‘tricks and treats’!