Terug naar Nieuws

Hammer Eisbären vs. Tilburg Trappers (0-3)

Zakelijke winst met shutout voor Tilburg Trappers in Hamm

Ruud Leeuwesteijn die al een aantal wedstrijden een ontzettend sterke indruk maakt, mocht zich afgelopen vrijdag niet belonen met een shutout. Echter lukte het zondagavond in Hamm wel. Een zakelijke 0-3 winst, maar wel één met een shutout.

 ONETIMER

De openingsfase had Tilburg Trappers het net iets meer voor het zeggen. Echter zorgde het bij vlagen slordige spel niet voor de keiharde doelpunten. Tegen een team als Hammer Eisbären dat met maar één gewonnen wedstrijd op de laatste plaats staat, werd er maar weinig gescoord. Pas in de slotfase van de eerste periode was het dan wel raak. In een sterkere fase waarin Trappers steeds vaker en steeds beter voor de goal van Hamm kwam, schoot Brett Bulmer met een onetimer de 0-1 binnen. Bulmer stond zo vrij als een vogel en dat zag Max Hermens ook, die de gouden pass op Bulmer gaf.

BOXING BRETT

De manschappen van Livingston kwamen goed uit de kleedkamer en gingen verder met het spel wat Trappers richting het einde van de eerste periode liet zien. Dat resulteerde in de verdubbeling van de marge. Met een behendige actie passeerde Reno De Hondt zijn tegenspeler die vervolgens de pass op Max Hermens gaf. Op zijn beurt legde Hermens de puck terug op Giovanni Vogelaar die met een geplaatst schot in de rechterhoek de 0-2 binnenschoot.

Halverwege de wedstrijd liet Bulmer nog een keer zien dat hij naast het bezitten van hockeytalent ook de nodige klappen kan uitdelen. Na een check op een speler van Hamm werd hij door de 24-jarige Lichnovsky aangepakt die vervolgens de klappen kon vangen. Lichnovsky leek niet opgewassen te zijn tegen de Canadese vuisten.

 SHUTOUT

Tilburg Trappers wist eigenlijk al na één periode dat ze nooit echt in de problemen zouden komen en  lieten dat ook wel aan met hun spel zien. De wedstrijd werd zonder veel druk rustig uitgespeeld. Raymond Van Der Schuit schoot de 0-3 binnen op aangeven van Jonne De Bonth en Delaney Hessels net nadat de puck in een face-off op het ijs kletterde. Diverse straffen die over en weer werden gegeven deed niets meer met de tussenstand. Daardoor werd de 0-3 tussenstand ook de eindstand en mocht Leeuwesteijn weer een shutout achter zijn naam zetten.

Coach David Livingston blikte terug op een prima wedstrijd en zei het volgende na de wedstrijd; “We speelde een sterke wedstrijd. We speelden de puck goed rond. Maar misten veel kansen om tot het scoren van doelpunten te komen.”

TOPWEEKEND

Volgend weekend is een belangrijk weekend. Tilburg Trappers kan het heft in eigen handen nemen en de directe concurrenten een flinke klap geven. Vrijdag speelt Trappers in Herne en zondag ontvangt Trappers, Hannover Scorpions.

Coach Livingston keek ook alvast vooruit naar volgende weekend en zei daarover het volgende;

“Volgend weekend spelen tegen we goede teams. Het is een sterke competitie en we moeten gewoon elke wedstrijd hard werken. We moeten goed voorbereiden en zorgen dat we het spel spelen zoals we dat zelf willen”

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie