Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hammer Eisbären vs. Tilburg Trappers

Trappers gaat voor ‘six point weekend’ in Hamm

Na de thuisoverwinning op Moskitos Essen, gaat Tilburg Trappers vanavond opnieuw voor de punten, want: “Our goal is a six point weekend!” aldus coach Dave Livingston. Vanavond moeten die punten binnen gehengeld worden tegen Hammer Eisbären, dat momenteel onderaan in de competitie staat.

Ruim tweeduizend toeschouwers zagen afgelopen vrijdag Tilburg Trappers winnen van Moskitos Essen. Man of the match was Reno de Hondt die in de tweede periode in twee minuten tijd de 2-0 én de 3-0 maakte. Uiteindelijk werd het 6-1 voor Trappers.

NICHT GEMACHT

Hammer Eisbären hadden vrijdag een veel minder goede wedstrijd. Zij verloren in Herne met 7-3. “Wir haben es nicht gemacht…” zei trainer Jeff Job in de persconferentie achteraf. Hamm heeft dit seizoen sowieso nog weinig ‘gemacht’. Van de acht gespeelde wedstrijden, verloren ze er zeven.

NIEUWKOMERS MAKEN HET VERSCHIL

Het grote verschil in het team van Hamm moet komen van de twee nieuwkomers Chris Schutz en Jesse Roach. De Amerikaan Schutz, 26 jaar, speelt dit jaar voor het eerst in Europa en kwam vorig jaar nog in actie voor de Tulsa Oilers. Roach, met zijn 1m98 een imposante verschijning, heeft weliswaar een Duits paspoort, maar speelde tot dit seizoen nog in Canada en beleeft zijn Europese primeur dus ook in Hamm. Schutz is tot nu toe goed voor twaalf punten en maakte acht goals, waarvan drie in powerplay en twee shorthanded.

IEDEREEN KAN SCOREN

Voor Tilburg vormen Hermens en Bulmer tot nu toe de lijst aan met elk dertien punten (ieder heeft zes goals en zeven assists gemaakt). Afgelopen vrijdag maakte Hermens twee goals en twee assists. Zelf had hij echter het meest genoten van de treffers van Raymond van der Schuit en Ties van Soest: “We zijn qua productie niet afhankelijk van een paar jongens. Iedereen kan scoren. Dat maakt ons voor elke ploeg in de Oberliga een lastige opponent.”

De wedstrijd begint vanavond om 18u30 en is live te volgen op SpradeTV.