Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Moskitos Essen (6-1)

HERMENS EN DE HONDT GIDSEN TRAPPERS NAAR ZEGE

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond uiteindelijk vrij eenvoudig afgerekend met Moskitos Essen, dat de Tilburgers in grote delen van de eerste en tweede periode goed partij bood. Max Hermens (4 punten) en Reno de Hondt (2 goals en een assist) hadden een groot aandeel in de 6-1 overwinning van de drievoudig Oberliga kampioen.

Met de afwezigheid van Ian Meierdres, Bartek Bison en Danny Stempher was het vooraf puzzelen voor coach Dave Livingston. De Amerikaanse oefenmeester loste het vraagstuk voorin op door een volledig rechtshandige aanvalslijn (alleskunner Jordy Verkiel naast Ties van Soest en Brett Bulmer) te formeren.

HOOFDROL

Tot vrijdagavond had Max Hermens twee goals en acht assists in de krachtmetingen met Essen achter zijn naam. In de zesentwintigste (competitie)ontmoeting tussen beide ploegen voegde de 23-jarige geboren Zoetermeerder twee doelpunten en twee beslissende passes aan dit totaal toe. Zelf had hij echter het meest genoten van de treffers van Raymond van der Schuit en Ties van Soest. ‘We zijn qua productie niet afhankelijk van een paar jongens. Iedereen kan scoren. Dat maakt ons voor elke ploeg in de Oberliga een lastige opponent’, aldus de hoofdrolspeler na afloop.

Naast Hermens blonk ook Reno de Hondt uit tegen de nummer 10 uit de Oberliga Nord. De Tilburger, die de eerste drie wedstrijden van het seizoen vanwege een blessure aan zich voorbij moest laten gaan, vormde een trojka met Hermens en Diego Hofland. In de samenstelling van de overige aanvalslijnen werd niet geschoven door Livingston.

ROMMELIG

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de formatie van coach Frank Petrozza gemakkelijk aan de kant zou worden gezet. Sterker nog, in het eerste twintig minuten waren de Muggen gelijkwaardig aan Trappers. Toch was het de thuisclub die de score opende. Het schot van Max Hermens (na uitstekend voorbereidend werk van Brett Bulmer) verdween buiten bereik van Essen-doelman Fabian Hegmann in de linkerbovenhoek (1-0).
Het Trappers legioen hoopte dat dit het spel van de geelblauwe brigade de broodnodige rust zou geven. Maar helaas! Het bleef rommelig bij de gastheren. Daarnaast wilden de bezoekers zeker niet figureren in een Trappers-show. Gelukkig liet Ruud Leeuwesteijn andermaal zien dat hij in een uitstekende vorm steekt. De sluitpost was alert bij mogelijkheden voor Enrico Saccomani en Aaron McLeod.

EFFECTIEF

In het tweede bedrijf leek Trappers lange tijd op een stuurloos schip zonder kapitein. Essen kreeg verschillende kansen op de gelijkmaker, maar het vizier van Andre Huebscher, Marc Zajic, Dominik Luft en Mike Glemser stond niet op scherp. Dé grootste mogelijkheid op de 1-1 was voor Mitch Bruijsten. De oud-Trapper, die bij de introductie van de starting six kon rekenen op een hartverwarmend applaus van de Tilburgse fans, moest in een één-op-één duel met Ruud Leeuwesteijn zijn meerdere erkennen in de keeper.

Na zestien minuten en 13 seconden speurwerk vond Trappers op een psychologisch belangrijk moment uiteindelijk vrij eenvoudig de weg naar het doel van de gasten. Twee doelpunten in de laatste drie minuten van het middenstuk sloegen een stevig fundament onder het Tilburgse zelfvertrouwen. Reno de Hondt was tweemaal het middelpunt van de feestvreugde.

SMETJE

In de slotperiode was de pijp leeg bij de bezoekers. Het wachten was op de definitieve nekslag. Die kwam er acht minuten voor tijd. Raymond van der Schuit reageerde attent op de rebound van het schot van Delaney Hessels en tikte de 4-0 tegen de touwen. Even later frommelde Ties van Soest het bevroren rubber voor de vijfde maal achter Hegmann.

Het enige smetje op de Tilburgse feestvreugde was dat 141 tellen voor tijd Enrico Saccomani de mogelijk tweede shutout voor Ruud Leeuwesteijn om zeep hielp. De Essense topscorer werd door de Trappers defensie over het hoofd gezien en strafte deze lichtzinnigheid direct genadeloos af. In de slotfase zette Max Hermens met zijn zesde doelpunt van het seizoen een fraai uitroepteken achter zijn sterke optreden.

Man of the Match
Reno de Hondt | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie