Terug naar Nieuws

PREVIEW: Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig

Trappers heeft op papier een ‘easy game’ tegen Icefighters Leipzig.

Vrijdagavond  spelen de blauw-gelen uit Tilburg weer eens een wedstrijd op het vertrouwde Tilburgse bevroren water. Tegenstander van de avond is EXA Icefighters Leipzig. Deze wedstrijd kan met recht aangetekend worden als de topper van deze zestiende speelronde, waarin de nummers twee en vier van de ranglijst de sticks zullen kruisen.

EASY GAME

Vanavond speelt Tilburg Trappers een thuiswedstrijd tegen de EXA Icefighters Leipzig. Op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden. Immers zijn de Kruiken de minst favoriete tegenstander van de mannen uit Leipzig. Sinds de toetreding tot de Oberliga Nord speelden beide teams 23 maal tegen elkaar. Daarvan ging de overwinning liefst 21 keer naar Trappers. Dat maakt ze officieel dé Angstgegner van Icefighters, die nooit eerder de volle drie punten hebben meegenomen uit Tilburg.

NIET ONDERSCHATTEN

Het eerste onderlinge duel van dit seizoen werd door Trappers in een uitwedstrijd moeizaam gewonnen met 1-2 in overtime. Na afloop van de wedstrijd zei Max Hermens hierover:

”We hadden wel een reguliere winst verdient. Maar we hebben de laatste tijd moeite met scoren.” Van een makkelijk potje zal echter geen sprake zijn vanavond. Daarvoor is Leipzig simpelweg te goed. Ze bezetten momenteel een keurige vierde plaats op de ranglijst. Opvallend is dat Icefighters momenteel de beste penalty killing heeft. Daar tegenover staat dat de Trappers beschikken over de meest effectieve powerplay. Dat kan een interessante clash worden. Voorafgaand aan het seizoen gaf coach Gerike van Leipzig aan dat de doelstelling voor dit seizoen is zich rechtstreeks te plaatsen voor de play-offs. Wat dat betreft ligt zijn ploeg goed op schema.

THUISWEDSTRIJD

De wedstrijd zal vrijdagavond plaatsvinden op Stappegoor. Helaas zal dit nog zonder publiek zijn, omdat dit wegens Coronamaatregelen nog niet is toegestaan. Dergelijke maatregelen zijn ook in de Duitse deelstaat Saksen van kracht, waardoor Icefighters momenteel ook zonder thuispubliek moet spelen. Daardoor zou het nu geen voordeel opleveren om deze wedstrijd om te zetten. Omdat het om een thuiswedstrijd gaat kunnen alle seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers deze wedstijd gratis volgen via Sprade TV. Uiteraard is het ook voor alle andere fans en belangstellenden mogelijk de wedstrijd te bekijken. Hiervoor kan de livestream aangekocht worden via Sprade TV. Hiermee verzekert u zich van een live spektakel, thuis voor de buis, waarbij het puntje van de stoel gegarandeerd niet onberoerd zal blijven.

AFWEZIGEN

Op het moment van schrijven van deze voorbeschouwing is alleen bekend dat Raymond van der Schuit niet mee zal spelen vrijdagavond. Zodra bekend is wie nog meer afwezig is zal dit via Social Media worden gecommuniceerd.

Update: Alleen Diego Hofland ontbreekt vanavond ook nog. Kilian van Gorp keert terug in de Line-up.

De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur en is alleen live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).