Terug naar Nieuws

Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers (0-1)

Trappers wint in Hamburg

Zondagochtend vertrok het team van coach Dave Livingston, zonder de gestopte goalie Ian Meierdres, Tilburgs topscorer Diego Hofland en de verdedigers Kilian van Gorp en Jordy van Oorschot, vanaf Stappegoor richting Hamburg voor de wedstrijd tegen de plaatselijke Crocodiles. Voorafgaand aan pakjesavond bracht Tilburg Trappers de zak met cadeautjes (3 punten) mee naar huis, het won in Hamburg met 0-1.

Defensive Hockey

Na de openingsfase waarin beide teams kleine kansjes kregen, nam Trappers langzaam het heft in handen. Met een goede penalty-killing werd een straf tegen Jordy Verkiel te niet gedaan. In de dertiende speelminuut was het Max Hermens die goalie Kai Kristian, na een prachtige assist van Brett Bulmer, wist te passeren.

In de tweede periode vielen geen doelpunten, al was Max Hermens, met een schot op de paal in de tweede speelminuut, dichtbij zijn tweede. Wel deelde de referees 10 strafminuten uit. De verdediging van beide teams stond echter als een huis. Trappers wist niet te scoren uit drie powerplay-situaties en ook Hamburg had tweemaal met een man meer op het ijs, het vizier niet goed afgesteld.

Ook in de derde periode werd er niet gescoord, ondanks dat Hamburg-coach Henry Thom 50 seconden voor het verstrijken van de zestig speelminuten zijn goalie Kristian van het ijs haalde. Ruud Leeuwesteijn wist daardoor, voor de derde maal dit seizoen, met een clean sheet het ijs te verlaten.

Dave Livingston vertelde op de persconferentie dat hij een interessante wedstrijd had gezien, beide teams speelden “Defensive hockey”. Hij was tevreden over de manier waarop zijn team had gespeeld en de opdrachten had uitgevoerd. Op de momenten dat het er op aankwam, deden ze de dingen die ze behoorden te doen. Ook was hij blij dat Trappers de wedstrijd gewonnen had en de 3 punten mee naar huis kon nemen. Trappers revancheerde zich met de overwinning op het verlies in oktober thuis met 1-2 tegen Crocodiles Hamburg.

Trappers bleef door de winst in het spoor van de Saale Bulls, die met 4 punten voorsprong en 1 wedstrijd meer gespeeld de  ranglijst aanvoert.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie