Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers

Trappers naar Hamburg voor ‘Sinterklaasduel’ tegen Crocodiles

Vanavond is het pakjesavond! Maar voor de Sint het dak opgaat, strijdt Tilburg Trappers vanmiddag eerst tegen Crocodiles Hamburg. Gaat Trappers vanavond met de zak cadeautjes naar huis, of blijft Crocodiles de ongeslagen tegenstander dit seizoen?

“Zo onnodig!” zei Jonne de Bonth na de nederlaag tegen Crocodiles Hamburg op 10 oktober. In eigen huis verloor Tilburg Trappers toen met 1-2. “We lieten ons de kaas van het brood eten,” voegde captain Mickey Bastings daar nog aan toen. “We begonnen veel te slap: pas in de derde periode speelden we ons eigen spel. Dan maak je het jezelf lastig. De krachtsverschillen in de Oberliga worden steeds kleiner. Dan moet je kort op je tegenstander zitten, fair fysiek spelen en zestig minuten bij de les zijn.”

WAKE UP CALL

Het was inderdaad een pittige wedstrijd, met in totaal maar liefst 68 penaltyminuten. En een duidelijke wake up call voor Trappers, die daarna dertien wedstrijden op rij won van zijn tegenstanders. Tot die laatste, vorige week zondag, tegen Saale Bulls, toen het 4-3 werd in Halle (na shoot outs), die ándere tegenstander waar Trappers dit seizoen nog niet van heeft kunnen winnen.

NEMESIS

Crocodiles Hamburg speelde afgelopen zondag in Hannover tegen hun nemesis van dit seizoen: Hannover Scorpions. Met 5-1 moest Crocodiles na de wedstrijd met de staart tussen de benen weer terug naar huis gaan. Twee weken daarvoor verloren ze ook, met 2-5, van Scorpions. Inmiddels staat Hamburg op de zesde plaats in de ranglijst, met twaalf overwinningen en zeven verloren partijen.

SAM VERELST

Eén van Hamburgs topspelers is de aanvaller Sam Verelst. De dertigjarige Belg met Duits paspoort speelt sinds 2015 in de Duitse Oberliga en kwam in actie op het ijs van Herne, Duisburg, Selb en nu dus Hamburg. “De keuze om naar Hamburg te gaan was heel makkelijk voor mij,” zei de 30-jarige aanvaller aan het begin van het seizoen. “Het noorden is mijn tweede thuis en ik krijg er een warm gevoel van vanbinnen.” Voor de Oberliga, speelde hij ook enkele seizoenen in de DEL2 voor Fischtown Pinguins en werd hij door zijn club uitgeleend aan de DEL-ploeg Hamburg Freezers waarvoor hij achttien wedstrijden speelde. “Ik heb grootse plannen voor dit team en wil de komende jaren weer kampioen worden met de Croco’s!”

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Kilian van Gorp en Diego Hofland.

De wedstrijd begint vanmiddag om 16.00 uur en is live te volgen via Sprade TV. Onze eigen Rainier van Raak (a.k.a. Oranje Zwart) zal als co-commentator aanschuiven.