Terug naar Nieuws

Play-Offs: Tilburg Trappers vs. Herner EV (Game 3)

GAMEDAY

Vanavond speelt Trappers de derde wedstrijd tegen Herner EV in Tilburg. Een wedstrijd die Trappers móet winnen. Na verlies zondagavond in Herne en afgelopen vrijdag in eigen huis, staat Tilburg 2-0 achter in de best-of-five van deze halve finale. Een blik in de media toont echter dat Trappers het hoofd zeer zeker niet laat hangen. Want: Tilburg Trappers gaat door waar andere stoppen!

VERLIEZEN KAN NIET

“Drie keer verliezen komt niet in mijn vocabulaire voor.” Ian Meierdres zei dit tegen de verslaggever van Brabants Dagblad zondagavond. De Tilburgse goalie kreeg zondag in totaal 35 schoten op goal te verwerken, die uiteindelijk resulteerden in vier tegengoals voor Trappers. “Natuurlijk ben ik dan teleurgesteld na de wedstrijd. Maar, ik weet dat we drie keer kunnen winnen. Dinsdag is een nieuwe wedstrijd. Dan móet het goed komen.”

GELOOF

Even zo strijdvaardig is Reno de Hondt. Over de wedstrijd van vanavond zegt de fanatieke forward: “Ik maak me daar niet zo druk over. Ik geloof in alle jongens in de kleedkamer. We gaan [vanavond] gewoon spelen hoe we moeten spelen en als we dat doen, dan kan niemand ons verslaan. Herne heeft nog niet gewonnen.”

WAHNSIN

Herner EV zit momenteel op een roze wolk. De mannen van coach Danny Albrecht eindigden als zesde in de Oberliga Nord, maar hebben sinds het bereiken van de play-offs geen wedstrijd meer verloren. Kan Herne met een derde clean sweep op rij Tilburg van het ijs vegen vanavond? Op hun eigen site geloven ze het zelf bijna ook niet: “Unglaublich… Wahnsin!” Aan Trappers nu de kunst om die roze wolk neer te sabelen. Klaar met de Wahnsin!

TOO OBVIOUS

Maar wat is dan het geheim van Herne? Is het goalie Björn Linda die de menselijke materialisatie lijkt van alles wat normaal gezien een middeleeuws fort verdedigt? Nee, zegt Trappers’ leidsman Bo Subr: “We made him look good at times. It was too obvious what we were going to do.” Met andere woorden: Trappers zal vanavond slimmer, netter en creatiever uit de hoek moeten komen om sluitpost Linda en de wachters van Herner EV in de achterhoede te omzeilen.

DIT KUNNEN WE WINNEN

Als laatste richten we onze blik op het jonge talent Wouter Sars die zondag zijn eerste goal in de play-offs scoorde voor Tilburg. Net als zijn ploeggenoten Meierdres en De Hondt gelooft hij in de kracht van Trappers: “Natuurlijk is het nog mogelijk. We hebben een sterk team en ik ben ervan overtuigd dat we dit nog kunnen winnen!”