Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herner EV (5-3)

TRAPPERS KRIJGT WAAR HET RECHT OP HEEFT

Voorgaande wedstrijden werden weliswaar gewonnen door Herner, toch was Tilburg Trappers in beide wedstrijden de betere. In een wedstrijd waar winst noodzakelijk was, wist Trappers zich te belonen met de winst. Iets waar ze al sinds game 1 recht op hadden, maar nog niet hadden gekregen. Tilburg Trappers won met 5-3 van Herner waardoor Trappers nog steeds mee doet om de ticket voor de finale.

PENALTYSHOT

Zoals vrijdag en zondag kwam ook dinsdagavond Tilburg Trappers op achterstand. Patrick Asselin die zondag voor eigen publiek zowel de 1-0 als 2-0 binnenschoot, liet het uitvak doen ontploffen tijdens de tweede powerplay van de wedstrijd. Niet veel later kon ook de rest van het stadion juichen, dit dankzij een goal van Kevin Bruijsten die de puck door de benen van Linda, over de doellijn liet glijden. In de laatste fase van de wedstrijd liet Ian Meierdres zien een echte penalty shot killer te zijn. Echter kon Meierdres niet voorkomen dat zijn team met een achterstand de kleedkamers in gingen. Nils Liesegang, die voorgaande seizoen in de DEL 2 bij Löwen Frankfurt speelde, zette in de slotfase zijn team op een 1-2 voorsprong.

ACHTERSTAND

In het tweede bedrijf ging Tilburg Trappers voor de tweede keer van de avond op zoek naar de gelijkmaker. Teamcaptain Ivy Van Den Heuvel was de aangewezen persoon om na een schot van Nardo Nagtzaam de puck achter de sterke goalie, Björn Linda te werken. Na een dikke halve wedstrijd te hebben gespeeld kwam Herner voor de derde keer maar tevens voor de laatste keer op een voorsprong. Omdat Reno de Hondt door refree Falten in de 33 minuut voortijdig naar de kleedkamer werd gestuurd (5  + 20 voor boarding), moest Trappers het vijf minuten met een man minder doen. Nico Kolb wist gedurende die straf de tweede powerplaygoal van de avond te maken, waardoor de 2500 Tilburgse supporters wederom naar een achterstand op het scoreboard moesten kijken.

HARDE DREUN

In het slotstuk van de wedstrijd moest Tilburg Trappers de enorme aantal kansen zien om te zetten in goals. Ze hadden 20 minuten de tijd om het seizoen met in ieder geval één wedstrijd te verlengen.  Na driekwart wedstrijd schoot Kevin Bruijsten zijn tweede goal van de avond binnen. Dat leidde tot een ware vreugde-explosie op de tribunes. Zijn broer, Mitch Bruijsten deed daar tien minuten later een schepje boven op door een shorthanded goal binnen te schieten. Deze harde dreun in het gezicht van Herne, was genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daarna moest Trappers nog heel even een 3-tegen-5 situatie zien te doorstaan. Nardo Nagtzaam mocht nog 30 seconde voor tijd de genadeklap geven en de 5-3 op het scorebord zetten.

Tijdens de persconferentie was coach Bo Subr tevreden hoe zijn team had gestreden en karakter getoond. Over het vervolg van de serie zei hij: “We got to take a game at a time, get ready for Thursday and make sure we are back here on Saturday.”

GAME 4

Met de energie die de ploeg haalt uit deze overwinning, zal er komende donderdag in Herne een alles of niets duel plaatsvinden. Bij winst in Herne wordt er dan zaterdag om 17:00 uur het beslissende duel in Tilburg gespeeld.