Terug naar Nieuws

Herner EV vs. Tilburg Trappers (4-3)

Trappers wacht zware klus na verlies in Herne

Vanaf de puck drop is het meteen duidelijk: deze tweede wedstrijd in de halve finale tussen Herner EV en Tilburg Trappers wordt een intense strijd. Binnen anderhalve minuut hebben beide ploegen al een paar schoten op goal gelost. Het publiek is al even fanatiek. Zowel het thuispubliek als de meegereisde Trapperssupporters laten zich flink horen.

Na dik zeven minuten een scrimmage voor de goal van Meierdres. Een benauwd moment maar de Tilburgers komen er zonder tegengoal doorheen. Een minuut later is het wel raak voor Herne. Opnieuw krijgt de ploeg meerdere kansen om te schieten. Het is Patrick Asselin die de puck achter Meierdres krijgt.

PRECISIE

Noem het precisie, noem het geluk dat ontbreekt aan Trappers kant maar de Tilburgers krijgen hem er niet in. Het lukt Herner EV wel om te scoren. Nog geen vier minuten na de openingstreffer is het 2-0. Het is opnieuw Patrick Asselindie scoort.

Met een goede 3,5 minuut op de klok is er voor het eerst een powerplay Trappers na een harde overtreding op AlexeiLoginov. Dat levert vrij vlot de aansluitingstreffer op. Jordy Verkiel schiet van dichtbij hard binnen. De overtalsituatie is daarna niet voorbij en dus zet Trappers Herne onder druk om met een gelijke stand te gaan rusten. Dat lukt niet.

INTENS

Ook aan het begin van de tweede periode is het tempo hoog en zijn er meteen kansen voor beide ploegen. HernerEV krijgt als eerste een powerplay maar stuit iedere keer op goalie Ian Meierdres. Meteen na die powerplay is het Trappers dat scoort. Herne denkt dat de puck niet over de doellijn is geweest. De scheidsrechter zegt van wel en dus telt de goal van Wouter Sars.

Trappers krijgt de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar dat lukt niet. Reno de Hondt daarover: ‘’We hebben genoeg kansen gehad maar we schieten ze er niet in. We waren gewoon iets te slordig in de afwerking en dan zie je dat je daarop afgerekend wordt.’’

VOORSPRONG

In de derde periode is het tempo ongekend hoog. Reno de Hondt en Kevin Bruijsten zijn dicht bij een doelpunt. Het is in de 47e minuut inderdaad Trappers dat de leiding neemt. Max Hermens geeft voor en goalie Björn Linda -die zelden een fout maakt- verwerkt het schot niet goed. KevinBruijsten staat er bovenop en maakt het af.

Met een goede tien minuten op de klok krijgt Trappers dé kans om de score verder uit te breiden maar het duo dat vrij op de Herner goalie afgaat, weet niet te scoren. Björn Linda zit ertussen. Hij speelt een goede wedstrijd alhoewel coach Bo Subr daar een kanttekening bij plaatst. ‘’We made himlook good at times. It was too obvious what we were goingto do. We were going 2 on 0 but the pass was easy toread.’’ Herne scoort diezelfde minuut wel. Nils Liesegang haalt verwoestend uit.

GELOOF

Een kleine vier minuten voor tijd is Marcus Marshall er ineens vandoor. Hij schiet de puck snoeihard voorbij Meierdres. En dus is het 4-3. Dat blijft het ook.

Door de verliespartij staat Trappers voor de moeilijkste klus tot nu toe in de Oberliga: een 2-0 achterstand in de serie goedmaken. Dinsdag moet de eerste horde van die klus genomen worden. Reno de Hondt heeft er alle vertrouwen in: ‘’Ik maak me daar niet zo druk over. Ik geloof in alle jongens in de kleedkamer. Dinsdag gaan we gewoon spelen hoe we moeten spelen en als we dat doen, kan niemand ons verslaan. Herne heeft nog niet gewonnen.’’ De wedstrijd begint dinsdag om 20.00 uur.