Terug naar Nieuws

Play-Offs: Herner EV vs. Tilburg Trappers (Game 2)

GameDay

Na het verlies van afgelopen vrijdag (1-3) is Tilburg Trappers op zoek naar revanche. Vanavond ontmoet het Herner EV voor de tweede maal deze halve finale: dit keer in de thuisbasis van groen-wit-rood: de Hannibal-arena. Kan Trappers de zegewinst van Herne van zeven play-offwedstrijden op rij doorbreken en de stand in best-of-five van de halve finale terugbrengen naar 1-1?

DEFENSE, DEFENSE, DEFENSE

Trappers struikelde afgelopen vrijdag over de uitstekende verdediging van Herner. De eerste defenseline bij Herne bestaat uit Nicolas Geitner en Michel Ackers (een goal en vier punten in kwartfinale tegen Peiting), terwijl Moritz Schug en Julius Bauermeister (met drie punten) het tweede defensieve duo vormen. De derde lijn (Tom Schmitz en Maik Klingsporn) leverde twee punten tegen de Oberliga Süd Meister. Mike Schmitz kent een afwisselende man naast hem. De zeven Herner defensemen vielen achtstrafminuten ten deel in de confrontaties met Peiting.

Coach Danny Albrecht vertelde vrijdagavond na afloop dat het zwaar is om tegen Trappers te spelen omdat ze snel en met veel druk naar voren spelen. Het terug laten zakken van zijn team was onderdeel van het gameplan, wat uiteindelijk werkte.

Maar de strijd is nog niet gestreden! Trappers zal leren van de gemaakte fouten en er vanavond weer volle bak voor gaan. De sleutel tot het succes is de breedte van de selectie van coach Bo Subr. De oefenmeester schenkt zelfvertrouwen aan al zijn spelers en zij betalen hem terug met een niet aflatende werklust en punten.En dan zijn er nog de goalies.

BATTLE OF THE GOALIES

‘The heroes of the hallowed hut’ zijn Ian Meierdres en Bjorn Linda. Het goals-against-average (GAA) van Ian Meierdres was 1.84 in de achtste finalereeks tegen EV Lindau Islanders. In de kwartfinale tegen Selbe incasseerde de Tilburgse keeper zeven tegengoals. Ian Meierdres heeft nu een GAA van 2.03. In de wedstrijd van afgelopen vrijdag werden 29 schoten op Ian’s doel geteld, hij hield er 25 tegen en had een save-percentage van 92,6.

Linda kwam eind november over uit Deggendorf. Zijn debuut maakte hij op vrijdag 30 november 2018 In Essen (6-1 verlies). Sinds zijn komst naar Herne is de groen-wit-rode formatie 23-13-0 (winst-verlies-gelijk). De 29-jarige sluitpost uit Oberhausen kwam in het verleden uit op het hoogste niveau in Duitsland (Keulen en Düsseldorf). Zijn GAA bedroeg 1.67 in de drie duels die hij in actie kwam tegen Regensburg. In de kwartfinale kreeg hij 114 schoten op zich afgevuurd. Op elfpogingen moest hij het antwoord schuldig blijven. Zijn overall GAA komt staat nu op 2.4. In Tilburg kreeg Linda vrijdagavond 46 SOG te verduren. Volgens de wedstrijdsheet hield hij er 44 tegen en had hij een save-percentage van 97,8.

OPSTAAN EN DOORGAAN

Vanavond is het zaak dat Trappers orde op zaken stelt en gewoon wint. De drievoudig kampioen heeft al laten zien goed te kunnen terugkomen na zo’n eerste verlies (Lindau, in de achtste finale, won ook de eerste wedstrijd in Tilburg). Zoals Herman van Veen het ooit zong: we moeten vliegen (schaatsen), duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Het duiken en vallen hebben we gehad, nu gaat Trappers weer dóor!