Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herner EV (1-3)

TRAPPERS VERSLIKT ZICH IN HERNER EV

Ook de nummer één van de Oberliga Nord was niet opgewassen tegen Herner. Na de uitschakeling van de koploper uit de Oberliga Süd na drie wedstrijden werd ook de eerste wedstrijd tegen de kampioen van de Oberliga Nord gewonnen. Het werd 1-3 voor Herner E.V.

GAMEPLAN

De wedstrijd was in de openingsfase in balans. Beide teams werden gevaarlijk waardoor over en weer wat fraaie kansen ontstonden. In een fase waarin vooral Trappers het voortouw nam, wist Herner de eerste klap uit te delen. Via Dennis Thielsch die een onderschepte puck kreeg aangespeeld, kwamen de bezoekers op voorsprong. Coach Danny Albrecht vertelde na afloop dat het zwaar is om tegen Trappers te spelen omdat ze snel en met veel druk naar voren spelen. Het terug laten zakken van zijn team was onderdeel van het gameplan, wat uiteindelijk werkte.

Verdediger Jordy Verkiel wist uiteindelijk de gelijkmaker te maken door geheel op eigen houtje met de puck door de defensie van Herner te schaatsen om vervolgens binnen te schieten.

SNELLE TEGENGOAL

Het tweede doelpunt van Herner dat nota bene door een oud speler van Trappers werd gemaakt, zorgde voor wederom een voorsprong voor het team uit Herne. De Canadees Brad Snetsinger schoot een halve minuut na de puckdrop voor de tweede periode meteen raak. Volgens Albrecht gaf de snelle 1-2 zijn team het vertrouwen om door te blijven spelen. Ondanks dat Tilburg Trappers gretig op zoek was naar de gelijkmaker bleef het tweede Tilburgse doelpunt van de avond, uit.

EMPTYNET

Ook in het slotstuk wist Trappers de puck niet achter de sterke goalie, Björn Linda te krijgen. Dit kwam volgens Albrecht mede door het defensieve spel dat onderdeel van zijn gameplan was. Uit de penaltybox blijven was daar ook een onderdeel van al lukte dat in de laatste periode wat minder. Na drie kwartier spelen, stond Trappers met vijf tegen drie op het ijs. Het overleven van de dubbele powerplay van de Tilburgers gaf de spelers van Herne een enorme boost. Na de dubbele powerplay besefte het team uit Noordrijn-Westfalen dat zij wedstrijd konden winnen, aldus de tevreden coach Albrecht. In de laatste minuut van de wedstrijd was het afgelopen voor Trappers. De maker van het eerste doelpunt, Thielsch schoot de puck vanaf een afstand in de lege goal. Daardoor verloor Tilburg Trappers met 1-3 in een wedstrijd waar zij de meeste kansen hadden, maar niet de meeste goals maakten.

AAN DE BAK

Zondag staat alweer de tweede ontmoeting van de halve finale op het programma. In de Hannibal Arena zal Trappers aan de bak moeten. Bo Subr zei na afloop dat de ploeg van de fouten zal leren en dat de strijd nog niet is gestreden na één wedstrijd in een serie van vijf. Albrecht voegde aan het interview toe dat hij wedstrijd per wedstrijd bekijkt maar dat hij wel blij is dat Herne nu het ’thuisvoordeel’ heeft overgenomen.

Klik hier voor de samenvatting.